καπιτώλιο

Οσμή «πραξικοπήματος» στις ΗΠΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επανέλαβε ότι η νίκη του Μπάιντεν ήταν προϊόν νοθείας αλλά κάλεσε τους οπαδούς του να γυρίσουν στα σπίτια τους, τη στιγμή που δυνάμεις της εθνικής φρουράς κινούνταν προς το Καπιτώλιο.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1346928882595885058

Πιο κοντά στην προσπάθεια βίαιης κατάληψης της εξουσίας, από οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία τους βρίσκονται οι ΗΠΑ, ύστερα από την εισβολή στο Καπιτώλιο ένοπλων υποστηρικτών του Τραμπ, ο οποίοι διέκοψαν τη συνταγματική διαδικασία της επικύρωσης από το Κογκρέσο, του εκλογικού αποτελέσματος.

Συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της εθνοφρουράς – η οποία κινητοποιείται πολύ συχνά για να καταστείλει λαϊκές διαδηλώσεις και εξεγέρσεις.

Όπως σχολίαζαν χρήστες του twitter η φύλαξη του κτιρίου ήταν ελλιπής, συγκρινόμενη με την γιγαντιαία ανάπτυξη αστυνομίας και εθνοφρουράς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Black Lives Matter.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο κτίριο ενώ έξω διεξάγονταν συγκρούσεις ακροδεξιών με δυνάμεις της αστυνομίας. Καθώς οι συγκρούσεις κλιμακώνονταν έλαβαν εντολή από το προσωπικό ασφαλείας να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς είχε γίνει χρήση χημικών μέσα στο κτίριο.

Νεότερες πληροφορίες έκαναν λογο και για ανταλλαγή πυρών.

Το σύνθημα για την εισβολή είχε δώσει εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους οπαδούς του να στηρίξουν τη φρουρά του Καπιτωλίου, που όπως είπε «είναι με το μέρος μας».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1346904110969315332

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ