χρυσοχοϊδης

Ωμή παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για τον θάνατο νεαρού στο Βόλο

Με ανακοίνωση, που προδικάζει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο νεαρού που είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από την αστυνομία, παρενέβη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάζουμε, λοιπόν, από το ΑΠΕ που δίνει και το στίγμα στα ελληνικά ΜΜΕ: «Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη σύνδεση του θανάτου 26χρονου στον Βόλο με τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς που είχε καταγγείλει, ενώ αποκαλεί ανεύθυνους και αδίστακτους ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύουν σχετικά κείμενα».

Μπορούμε να φανταστούμε τους ιατροδικαστές να αισθάνονται την καυτή ανάσα του υπουργού, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη σύνδεση του θανάτου με τον ξυλοδαρμό σαν «ασύστολο ψέμα» και «αθλιότητα». Ουσιαστικά η απόφασή τους θα κρίνει αν ο Χρυσοχοΐδης θα παραμείνει στη θέση του ή θα υπάρξει αίτημα για την άμεση απομάκρυνσή του, με την κατηγορία της προσπάθειας συγκάλυψης μιας ακόμη δολοφονίας από την αστυνομία.

Προφανώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν απλώς εικασίες και όχι επιστημονικές αποδείξεις. Όταν όμως ένας άνθρωπος έχει νοσηλευτεί με βαρύτατα τραύματα, που του προκάλεσε η αστυνομική βαναυσότητα, το βάρος της απόδειξης περνά στην πλευρά του υπουργού και όχι των δημοσιογράφων ή των πολιτών που θέτουν εύλογα ερωτήματα για το τι έχει συμβεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους.»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ