παρακολούθηση Κουκάκης δημοσιογράφος κινητό λογισμικό Predator κυβέρνηση

Ολόκληρη η αποκαλυπτική συνεδρίαση για τις υποκλοπές στο ευρωκοινοβούλιο (ελληνικά)

Αποκαλυπτική για το επίπεδο του κράτους δικαίου αλλά και της κυρίαρχης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές που πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο. Προσκεκλημένοι ήταν οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Σταύρος Μαλιχούδης που έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης αλλά και η δημοσιογράφος Ελίζα Τριανταφύλλου.

Οι Έλληνες και ξένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση έμειναν έκπληκτοι με την προσπάθεια των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με σχόλιό του στο Twitter ο Σταύρος Μαλιχούδης «προοδευτικά, και αφού απαντούσε στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών της Επιτροπής #PEGA σε ύφος «και ποιοι είστε εσείς», ευρωβουλευτές στην αίθουσα πλέον αντιδρούσαν στις απαντήσεις του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης με γέλια».

Η ευρωβουλεύτρια Σάσκια Μπρίτσμοντ χαρακτήρισε «τρομακτικές» τις απαντήσεις των Ελλήνων αξιωματούχων και εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι «πρέπει να διερευνηθούν επειγόντως οι εταιρείες κατασκοπευτικού λογισμικού, επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, ενώ τόνισαν τις αρνητικές συνέπειες του θέματος για τη δημοκρατία, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνεδρίαση

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ