εύα καϊλή

Οι σχέσεις της οικογένειας Καϊλή με Γεωργιάδη και ΝΔ

(Το κείμενο ανανεώθηκε στις 11/12/2002 με προσθήκη στο τέλος)

Μετά την είσοδο της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή αρκετοί σχολίασαν ότι η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου βρισκόταν σε τροχιά προσέγγισης με τη Νέα Δημοκρατία. Η ίδια άλλωστε είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει τις έρευνες για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, γεγονός για το οποίο αρκετοί υποστήριζαν ότι θα ανταμειβόταν από το περιβάλλον Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις όμως με τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να πηγαίνουν πολύ πιο πίσω και αφορούν και τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή, ο οποίος σύμφωνα με την βελγική «L’Echo», βρίσκεται επίσης στα χέρια των αρχών. Ας θυμηθούμε τι Έγραφε το Βήμα το 2014 σε κείμενο με τίτλο «Ο Αδωνις και η Εύα (πάλι)»:

«Και μιας περί Αδ. Γεωργιάδη ο λόγος, σας έχω νέα σπουδαία. Με απόφασή του διόρισε τον κ. Αλέξανδρο Καϊλή πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ποιος είναι πάλι αυτός; Προφανώς θα διερωτάσθε. Είναι ο πατέρας της κυρίας Εύας Καϊλή, υποψηφίας ευρωβουλευτού με την Ελιά, η οποία είχε και αυτή διοριστεί σε κρατική θέση, πάλι από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Τελικά, με τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι και λόγω της προεκλογικής περιόδου, καθόλου δεν αποκλείω να διοριστεί κάπου και η αδελφή της Εύας Καϊλή (ονόματι Μανταλένα) σε κάποιο νοσοκομείο, πιθανότατα και καμιά φίλη της Καϊλή.
nnn».

Το ενδιαφέρον με το διορισμό του Αλέξανδρου Καϊλή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με το χώρο της υγείας αφού ο άνθρωπος είχε σπουδάσει μηχανολόγος.

Παρεμπιπτόντως από την ηλικία του πατέρα της Καϊλή αρκετοί είχαν καταφέρει να υπολογίσουν ότι η ίδια έλεγε ψέματα για τον παππού της που τον «σκότωσαν οι κομμουνιστές».

Η στήριξη από τη ΝΔ στο πρόσωπο της Εύας Καϊλή ήταν διαρκής για χρόνια, τουλάχιστον για όσο διάστημα η ίδια λειτουργούσε και σαν «πέμπτη φάλαγγα» απέναντι σε κάθε κίνηση του Ανδρουλάκη. Όπως ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2022, το Πρώτο Θέμα « Ο πρωθυπουργός έδωσε μάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου, καθώς μίλησε ο ίδιος με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (…) Πληροφορίες λένε ότι ακόμα και ευρωβουλευτές της Ν.Δ., όπως ο έμπειρος σε εκλογικές διαδικασίες Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έβαλαν πλάτη, ώστε να διασφαλιστεί η πανηγυρική εκλογή της κυρίας Καϊλή», σημείωνε ακόμη το δημοσίευμα».

Ανανέωση

Η Εύα Καϊλή με ανάρτησή της στο Facebook το 2014 υποστήριζε ότι ο πατέρας της δεν είχε διορισθεί πρόεδρος του ΔΣ αλλά απλό μέλος του ΔΣ.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το σχετικό ρεπορτάζ του parallaximag.gr για τις σχέσεις του Αλέξανδρου Καϊλή με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον οποίο φέρεται να λειτουργούσε σαν «γέφυρα« με τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τα 45ρια των αδελφών Ψωμιάδη φωτογραφίζει των Αλέξανδρο Καϊλή ως πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, η εκδίκαση της οποίας παίρνει διαρκώς αναβολές. Στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται η εκδίκαση με βασικό μάρτυρα υπεράσπισης του Παναγιώτη Ψωμιάδη τον Αλέξανδρο Καϊλή!. Διαβάστε περισσότερα εδώ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ