πορτοσάλτε κοττάκης οικονόμου γεύμα με τον «πρίγκιπα»

Οι πέντε Έλληνες δημοσιογράφοι που είχαν συναντήσει τον έκπτωτο πρίγκιπα Νικόλαο

Το Νοέμβριο του 2019 πέντε γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι έλαβαν πρόσκληση από τον πρόεδρο του εστιατορίου Αθηναϊκή Λέσχη να συμμετάσχουν σε γεύμα γνωριμίας με τον έκπτωτο «πρίγκιπα» Νικόλαο. Προσκεκλημένοι στο γεύμα ήταν ο διευθυντής της “ΕΣΤΙΑΣ” Μανώλης Κοττάκης, ο δημοσιογράφος του Action24 Γιώργος Κουβαράς, του Newpost Χριστίνα Κοραή, καθώς και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ Αρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου.

Προφανώς τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει σε αυτό. Στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών επαφών πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να συναντήσεις από εγκληματίες και απατεώνες μέχρι δικτάτορες (βέβαια, κάποιος που συναντούσε συχνά τον επίδοξο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, διορίστηκε και σύμβουλος του Μητσοτάκη). Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι η συνάντηση οδήγησε και στην παρουσίαση ορισμένων διθυραμβικών κειμένων για την τέως βασιλική οικογένεια.

«Έλλην μέχρι μυελού οστέων ο Νικόλαος» έγραφε εκείνες τις ημέρες στο Newsbomb ο Μανώλης Κοττάκης ενώ ο ίδιος δημοσιογράφος σημείωνε στην ΕΣΤΙΑ: «Χαίρομαι πού γνώρισα ἕναν τόσο ὡραῖο Ἕλληνα, ὁ ὁποῖος καί στό ἐπιδόρπιο παρήγγειλε «ἑλληνικό», ὄχι ἐσπρέσσο…. Θά τοῦ πήγαινε μία θέση πρέσβεως ἐκ προσωπικοτήτων». Μερικά χρόνια αργότερα ακούσαμε στον ΣΚΑΙ από τον Οικονόμου ότι «υπό κανονικές συνθήκες» ο Παύλος θα ήταν ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας – αυτό δηλαδή που ισχυρίζεται ο ίδιος περιφερόμενος σε ξένα κανάλια. Η φράση αποδώθηκε σε σχόλιο που έγινε εν τη ρύμη του λόγου.

Να ανησυχούμε μήπως για το πολίτευμα της χώρας; Θα λέγαμε όχι. Το προβεβλημένο δημοσιογραφικό προσωπικό της Ελλάδας είναι embedded στη δυναστεία της οικογένειας Μητσοτάκη όχι στη δυναστείας των Γλύξμπουργκ. Βέβαια η δυναστεία των Μητσοτάκηδων συνηθίζει να χαρίζει περιουσία του ελληνικού λαού στη δυναστεία των Γλύξμπουργκ αλλά αυτό δεν είναι πολιτειακό θέμα. Μεταξύ κατεργαρέων… αγαστή συνεργασία.

A,X

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ