γάζα, παλαιστίνη

Οι Παλαιστίνιοι φαντάζονται την ελευθερία με ένα χάσταγκ (#)

Ο λαός της Παλαιστίνης, ξεπερνώντας τη σκληρή πραγματικότητα των βομβαρδισμών, των δολοφονιών και του απαρτχάιντ του Ισραηλινού κράτους, επιλέγει να δημιουργήσει τη δική του πραγματικότητα. Πολλοί Παλαιστίνιοι χρήστες στο Twitter, χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #غرد_كأنها_حرة  που σημαίνει «κάνε tweets σαν να είσαι ελεύθερος», δημιουργούν μια καθημερινότητα εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή που τους επιβάλλει η στρατιωτική κατοχή και ονειρεύονται όλες τις διαφορετικές, καθημερινές δραστηριότητες που θα μπορούσαν και αυτοί να απολαύσουν αν ο ισραηλινός στρατός δεν τους κρατούσε αποκλεισμένους από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κάποιοι καλωσορίζουν του ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Γάζας. Μια γυναίκα ενημερώνει τους ακολούθους της πως μόλις τελείωσε το πρωινό της τρέξιμο και είναι έτοιμη να απολαύσει μια δροσερή λεμονάδα σε ένα καφέ στην Ιερουσαλήμ, ενώ μια άλλη προσκαλεί όποιον θέλει να τη συνοδεύσει στο ταξίδι της από το Κάιρο προς την Παλαιστίνη με το τρένο των σιδηροδρομικών γραμμών Παλαιστίνης. Ένα κορίτσι σχεδιάζει να πάει βόλτα τη γιαγιά της στην παραλία και μετά μια ξενάγηση στο σχολείο της γιαγιάς της στην Ιερουσαλήμ.

Οι πιο ρεαλιστές ωστόσο συνδυάζουν τη δική τους ιδανική πραγματικότητα με την πραγματικότητα που βιώνουν. Ένας άντρας δείχνει στο χάρτη την ιδανικότερη διαδρομή από την Παλαιστίνη στη Βηρυτό μέσω του Ισραήλ, χωρίς να αναγκάζεται πια να οδηγεί μέσω τρίτων χωρών ενώ μια γυναίκα παρατηρεί ότι τα μοναδικά πράγματα που αντικρίζουν πια στον ουρανό είναι οι χαρταετοί και τα αεροπλάνα που φέρνουν πίσω στην πατρίδα Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PSCBrixton (@pscbrixton)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ