Χίτλερ ουκρανικό βιντεοπαιχνίδι

Οι Ναζί παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία σε ουκρανικό video game

Ένα βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής με τίτλο «Strategic Mind: Blitzkrieg», που αναπτύχθηκε από την ουκρανική εταιρεία Starni Games, προκάλεσε την αντίδραση της αποστολής της Ρωσικής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη.

Το παιχνίδι, που έγινε διαθέσιμο την προηγούμενη εβδομάδα, μεταφέρει τον παίκτη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και του ζητά «να ηγηθεί των Γερμανικών ένοπλων δυνάμεων, ξεπερνώντας τις πιθανότητες και διεκδικώντας την τελική γλυκόπικρη νίκη στην Ευρώπη».

Σε μια σειρά από σενάρια εναλλακτικής ιστορίας που ξεκινούν από τον Ισπανικό Εμφύλιο, ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός Γερμανού στρατιωτικού διοικητή, που μάχεται κατά κύριο ρόλο εναντίων των Σοβιετικών.

Τα διαφημιστικά του βίντεο κάνουν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε alt-right κοινό, καθώς βάζουν στο στόμα ενός από τους αξιωματούχους των Ναζί τα λόγια «ας κάνουμε τη Γερμανία μεγάλη ξανά», παραφράζοντας το εκλογικό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης δείχνουν μεταξύ άλλων τα στρατεύματα των Ναζί να παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και τον Χίτλερ με αξιωματούχους των Ναζί να παρακολουθούν την παρέλαση από το Μαυσωλείο του Λένιν.

Η τελευταία αυτή σκηνή προκάλεσε την αντίδραση της αποστολής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, που κάλεσε την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να απαντήσει στην «εξύμνηση εγκληματιών πολέμου».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ