Σαουδική Αραβία καλλιτέχνες

Οι καλλιτέχνες που βοηθούν στο ξέπλυμα της Σαουδικής Αραβίας

Το καθεστώς των Σαούντ έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις βαρβαρότητές του.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και προ τριετίας στο INFO-WAR, το Σαουδαραβικό καθεστώς και πιο συγκεκριμένα ο πρίγκηπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, προσπαθεί να εξωραΐσει την εικόνα της χώρας μέσω εταιρειών δημοσίων σχέσεων, αλλά και μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων με καλλιτέχνες, αθλητές και προσωπικότητες του Χόλιγουντ, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Vision 2030».

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έδωσαν παραστάσεις στη Σαουδική Αραβία από το 2018 συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά των Ενρίκε Ιγκλέσιας, Μαράια Κάρεϊ, Αντρέα Μποτσέλι, Τζάνετ Τζάκσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Ντέιβιντ Γκέτα, αλλά και συγκροτήματα όπως οι Black Eyed Peas, οι One Republic, οι Imagine Dragons και οι Gipsy Kings.

Στο ίδιο πλαίσιο «ξεπλύματος» των βάρβαρων πρακτικών της Σαουδαραβικής κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και εκτός αυτής (βλ. Υεμένη), εντάσσονται και οι διοργανώσεις πλείστων αθλητικών γεγονότων, όπως αγώνες Μποξ και της ομοσπονδίας πάλης WWE, τα ιταλικά και ισπανικά Super Cup ποδοσφαίρου, το ράλι Ντακάρ του 2020, τουρνουά γκολφ, αλλά και γκραν-πρι της Φόρμουλα 1, που θα ξεκινήσει να διοργανώνεται στη Σαουδική Αραβία από το 2023.

Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας προσπάθησε επίσης να εξαγοράσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Νιούκαστλ, και κατέχει μερίδιο 5,7% στην εταιρεία Live Nation, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων και διανομής περιεχομένου Ticketmaster.

Στον αντίποδα, υπάρχουν ορισμένοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες που έχουν αρνηθεί προσκλήσεις για να επισκεφτούν τη Σαουδική Αραβία, λόγω των απάνθρωπων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς των Σαούντ. Μεταξύ αυτών, οι Νίκι Μινάζ, Έμιλυ Ραταϊκόβσκι και Τζον Σίνα.

Πηγή: Human Rights Watch

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ