Ισραηλινοί Antideutsch Αριστερά Παλαιστίνη
Antideutsch ακτιβιστές ενάντια σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Βερολίνο το 2014.

Οι Ισραηλινοί που αμφισβητούν τις αντι-Παλαιστινιακές προκαταλήψεις της γερμανικής Αριστεράς

Πηγή: BDS Greece

Αριστεροί Ισραηλινοί Εβραίοι στη Γερμανία δημιουργούν εβραϊκή οργάνωση για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις από τους Antideutsch της γερμανικής Αριστεράς εναντίον του κινήματος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Michael Sappir, που μετακόμισε στη Λειψία το 2019 από το Ισραήλ, στο οποίο ήταν ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων ήθελε να εμπλακεί στο τοπικό αριστερό κίνημα. Με έκπληξη αντιλήφθηκε ότι το να είσαι αριστερός στη Γερμανία για πολλούς σημαίνει να αποδέχεσαι τις πολιτικές του Ισραηλινού κράτους χωρίς όρους και να συμβάλλεις ακόμα και σε βίαιες επιθέσεις εναντίον του κινήματος αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη.

Αυτές οι επιθέσεις στη Λειψία προέρχονταν από το αριστερό ριζοσπαστικό κίνημα Antideutsch που ταυτίζεται με το κράτος του Ισραήλ. Για τον Sappir, που είναι συγγραφέας και μελετά για το πτυχίο του στην Φιλοσοφία, το γεγονός αυτό έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Έτσι ξεκίνησε τη δημιουργία ενός δικτύου αριστερών ισραηλινών Εβραίων στη Γερμανία που ονομάστηκε Jewish Israeli Dissent in Leipzig – JID και παρέχει πολιτικό χώρο σε Εβραίους ακτιβιστές αλληλέγγυους με τον αγώνα των Παλαιστινίων, αντιμετωπίζοντας κατά μέτωπο την άκριτη υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ από την γερμανική Αριστερά…

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ