Του Άρη Χατζηστεφάνου για το Sputnik
Από τις αρχές της περασμένες εβδομάδας, πρώτα με στοχευμένες διαρροές και ύστερα με επίσημες δηλώσεις, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις χάκερ που συλλέγουν στοιχεία ερευνών για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Σε επικίνδυνη στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης με το Πεκίνο προχωρά η Ουάσιγκτον. Αυτή τη φορά όμως δεν αναφερόμαστε στις κινήσεις μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων που περιπολούν σε απόσταση αναπνοής στις κινεζικές ακτές (ή ακόμη και σε διαμφισβητούμενες περιοχές των κινεζικών χωρικών υδάτων) αλλά στον «πόλεμο» για την ανακάλυψη εμβολίων και φαρμάκων κατά του κορονοϊού.

Από τις αρχές της περασμένες εβδομάδας, πρώτα με στοχευμένες διαρροές και ύστερα με επίσημες δηλώσεις, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις χάκερ που συλλέγουν στοιχεία ερευνών για την αντιμετώπιση του COVID-19. Όπως και στην περίπτωση των καταγγελιών ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε κινεζικό εργαστήριο, δεν δόθηκε το παραμικρό στοιχείο που να στηρίζει το κατηγορητήριο από την πλευρά των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους New York Times, της υπόθεσης έχει επιληφθεί ήδη η Διοίκηση Κυβερνοχώρου (USCYBERCOM) του Πενταγώνου, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA). Η διοίκηση, την οποία δημιούργησε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2009, φέρεται να αποκτά όλο και πιο επιθετικό χαρακτήρα επί προεδρίας Τραμπ καταστρώνοντας σχέδια κυβερνοεπιθέσεων σε δομές υποδομής εχθρικών χωρών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.