φοιτητές λέσχη απθ εργολάβος νίκη

Οι φοιτητές του ΑΠΘ νίκησαν. Η Λέσχη άνοιξε ξανά χωρίς αποκλεισμούς (vids)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης
Πηγή: Ελληνοφρένεια

Μια μεγάλη νίκη πέτυχαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΠΘ μετά από τρεις μέρες δυναμικών κινητοποιήσεων. Aπό το απόγευμα της Τετάρτης οι φοιτητές μπορούνε πάλι να τρώνε δωρεάν, χωρίς οι άνδρες σεκιούριτι να επιβάλλουν αποκλεισμούς.

Είχαν προηγηθεί, για τρεις συνεχόμενες μέρες, μαζικές συγκεντρώσεις των φοιτητών που άνοιξαν τη Λέσχη, την οποία είχε κλείσει ο εργολάβος και μοίρασαν φαγητό στους άλλους φοιτητές του πανεπιστημίου.

Όλα ξεκίνησαν, τη Δευτέρα, όταν ο εργολάβος αυστηροποίησε τους ελέγχους αποκλείοντας από το φαγητό όσους φοιτητές δεν έδειχναν κάρτα σίτισης. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν παρέμβαση για να σταματήσει η παρεμπόδιση και αμέσως οι εργαζόμενοι έλαβαν εντολές «εκ των άνω» να κατεβάσουν τα ρολά και να αποσυρθούν από τις βάρδιες τους. Αν αυτή η απόφαση εφαρμοζόταν, άμεση συνέπειά της θα ήταν οι φοιτητές του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων να μείνουν νηστικοί.

Όμως οι φοιτητές είχαν άλλη άποψη.

Σήκωσαν τα μανίκια τους, φόρεσαν τα γάντια και μοίρασαν τις μερίδες φαγητού, τηρώντας, μάλιστα, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν ότι, περισσότεροι από χίλιοι φοιτητές μπόρεσαν να φάνε κανονικά και δωρεάν κάθε μέρα, χάρη στο φοιτητικό κίνημα. Έτσι, δεκάδες φοιτητές δούλεψαν για πολλές ώρες, τρεις συνεχόμενες μέρες και έλαβαν ως αμοιβή όχι κάποια χρήματα, αλλά τα χειροκροτήματα των συναδέλφων τους.

Όμως σήμερα ήρθε μία ακόμα μεγαλύτερη επιβράβευση, που αποτελεί μια αξιοσημείωτη νίκη τους.

Μια νίκη την οποία επέβαλε το φοιτητικό κίνημα ενάντια και στον εργολάβο και στις Πρυτανικές αρχές. Μια νίκη που, όμως, θα είναι διαρκώς υπό διακύβευμα όσο υπάρχουν εργολαβίες στα πανεπιστήμια και διαπραγματεύονται και δε διστάζουν να αφήσουν ανθρώπους νηστικούς για να αυξήσουνε τα κέρδη τους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ