Έλληνες μετανάστες greek immigrants in the USA

Οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ καταγγέλλουν την είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της «βίαιης επίθεσης εποικισμού», όπως χαρακτηρίζουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Με τον τρόπο αυτό ανταποδίδουν όπως φαίνεται τον ρατσισμό που δέχτηκαν τα μεταναστευτικά ρεύματα των Ελλήνων στις ΗΠΑ όπου συχνά λάμβαναν τον χαρακτηρισμό «βρωμοέλληνες».

Οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ μετατράπηκαν σύντομα σε βασικά θύματα των πολιτοφυλακών της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, που θεωρούσε ότι έρχονται να αλλοιώσουν τον αμερικανικό πολιτισμό.

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α στέλνει χαιρετισμό στις ομάδες πολιτοφυλακών που δρουν ανεξέλεγκτα κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα σημειώνοντας ότι «Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Εβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες».

Η ρατσιστική αντιμετώπιση εναντίον των Ελλήνων στηριζόταν σε σημαντικό βαθμό στα δελτία εγκληματικότητας της εποχής, που έφεραν την ελληνική κοινότητα στις πρώτες θέσεις της παραβατικότητας.

Αντιγράφουμε απόσπασμα από σχετική έρευνα του TVXS και του ιού για την εγκληματικότητα των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη:

«Ένα κλασικό ανάγνωσμα στις εγχώριες σχολές εγκληματολογίας είναι εκείνο του Κ. Γαρδίκα (Εγκληματολογία, 1947) στο οποίο παραθέτει πίνακα για την εγκληματικότητα σε ευρωπαϊκές χώρες το 1902. Μεταξύ άλλων αναφέρει «…Ει και η σύγκρισις στατιστικών είναι επισφαλής, όμως αι υπάρχουσαι διαφοραί είναι τόσω μεγάλαι, ώστε είναι ενδεικτικαί… Χαρακτήρ της τότε εγκληματικότητος της Ελλάδος είναι η μεγίστη συχνότης των φονικών…».

Η πρώτη αναφορά για Έλληνες που είχαν «μπλεξίματα» με τον Νόμο ήταν το 1890 όταν 3 ομοεθνείς συνελήφθησαν με παραχαραγμένα νομίσματα. Η τελευταία «διάσημη» περίπτωση είναι εκείνη της Ελληνικής «Συμμορίας» (Greek Mob) που δραστηριοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ από το ’60 μέχρι τη δεκαετία του ’90. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται φίρμες όπως ο Pete the Greek, Prokos the Greek, Steve Bouras, Satto the Greek και ο Anton the Greek, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε υποθέσεις με ναρκωτικά, τοκογλυφία, τζόγο αλλά και άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος.

Δείχνουν, όμως, ορισμένοι συμμορίτες και 3 παραχαράκτες την αξία εκείνων που έχουν ελληνική καταγωγή; Σε καμία περίπτωση! Εκείνο που ευνόησε τέτοιες αντιλήψεις ήταν οι επιδόσεις Ελλήνων μεταναστών στα λεγόμενα εγκλήματα του «δρόμου». Το 1929 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Herbert Hoover, διέταξε μια εκτενή έρευνα της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ. Η Επιτροπή Wickersham, όπως ονομάστηκε, συνέταξε μια τεραστίων διαστάσεων Έκθεση της οποίας ο 10ος τόμος αφορά τη μετανάστευση & το έγκλημα (Crime & The Foreign Born).

Στην έκθεση αυτή, όπως εύστοχα παρατηρεί ο Ιός και στη σελίδα 107 αναφέρεται ότι «…σε 20 από τις 30 πόλεις οι Έλληνες είχαν δείκτη εγκληματικότητας μεγαλύτερο από των ντόπιων. Το ίδιο ισχύει για τους Ιταλούς και τους Πολωνούς για τις 13 από τις 30 υπό εξέταση πόλεις…».

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει των αριθμό συλληφθέντων άνω των 18 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το 1929, κατά αδίκημα και με αναγωγή σε πληθυσμό 100.000 της ίδιας εθνικότητας (Έκθεση Wickersham- σελ. 109).

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ