Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν σε Σύρους πρόσφυγες
Φωτογραφία αρχείου

Οι Έλληνες εθνικιστές αντιγράφουν τους Τούρκους

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Φτιαγμένοι από την ίδια πάστα φαίνεται πως είναι οι Έλληνες και οι Τούρκοι φασίστες και εθνικιστές καθώς τα τελευταία 24ωρα ο ένας αντιγράφει τις κινήσεις του άλλου.

Τη στιγμή που ηχηρά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης επιδίδονται σε υστερικές κινήσεις βαναυσότητας εναντίον προσφύγων, στην επαρχία Καχραμάνμαρας (Γερμανίκεια) της Τουρκίας εθνικιστές επιτέθηκαν σε Σύρους πρόσφυγες.

Η τουρκική «νύχτα των κρυστάλλων», άφησε πίσω της κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα Σύρων. Η επίθεση σημειώθηκε μετά την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ με τους δεκάδες νεκρούς Τούρκους και Σύρους στρατιώτες.

Αν και η ποιότητα και οι προθέσεις Ελλήνων και Τούρκων εθνικιστών δεν διαφέρουν σε τίποτα, αξίζει να αναφέρουμε μερικά αριθμητικά στοιχεία που ίσως βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της τραγικότητας της κατάστασης στην Ελλάδα.

Η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία (προφανώς με ευθύνη της πρώτης) και δέχεται ήδη τα πρώτα φέρετρα Τούρκων στρατιωτών από το Ιντλίμπ. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να φανταστούμε πως θα αντιμετώπιζαν οι Έλληνες εθνικιστές τους Σύρους πρόσφυγες εάν βρισκόμασταν και εμείς σε πόλεμο με τη Δαμασκό.

Η Τουρκία φιλοξενεί εδώ και χρόνια εκατομμύρια πρόσφυγες (μόνο οι Σύροι έφταναν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 3.587.266). Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα έφτανε στα τέλη Ιανουαρίου μόλις τους 115.600.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ