η απεργία έχει κοστίσει στη General Motors 1 δισ. δολαρια

Οι απεργοί έχουν κοστίσει στη General Motors 1 δισ. δολάρια

Η απεργία των εργαζομένων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και έχει κοστίσει στην εταιρεία 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι απεργοί διεκδικούν καλύτερες αποδοχές, εργασιακή ασφάλεια και μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου United Auto Workers (UAW) στις συζητήσεις για την επίλυση της πέραν των τριών εβδομάδων απεργίας, δήλωσε την Τρίτη ότι το κύριο ζήτημα που διαχωρίζει τις δύο πλευρές είναι η εργασιακή ασφάλεια. Η απεργία έχει εξαναγκάσει τη GM να βάλει παύση στις εργασίες της σε Καναδά και Μεξικό.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει εργασιακή ασφάλεια για εμάς όταν τα προϊόντα της General Motors παράγονται σε άλλες χώρες με σκοπό την πώλησή τους εδώ στις ΗΠΑ», έγραψε σε επιστολή ο αντιπρόεδρος του UAW, Terry Dittes, την 23η ημέρα της απεργίας. «Πιστεύουμε ότι τα οχήματα που η GM πουλά εδώ, πρέπει να παράγονται εδώ. Δεν καταλαβαίνουμε την αντίθεση της GM σε αυτήν την πρόταση».

Η GM αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή, την οποία το συνδικάτο διοχέτευσε στα ΜΜΕ. Οι διαπραγματεύσεις επρόκειτο να συνεχιστούν την Τετάρτη το πρωί.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, 526.000 από τα 573.000 οχήματα που η General Motors εξήγαγε από τις μονάδες παραγωγής της στο Μεξικό, εστάλησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο των συνολικών της πωλήσεων στην αμερικανική αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2018 το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων στις ΗΠΑ και την περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας στη Βόρεια Αμερική.

Πηγή: telesur

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ