υποχρεωτικός εμβολιασμός γεροτζιάφας όμικρον

Οι ανεμβολίαστοι επαναφέρουν την απειλή της πολιομυελίτιδας στο Λονδίνο

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης της πολιομυελίτιδας λαμβάνουν οι αρχές στο Λονδίνο καθώς το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν 116 δείγματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια στο αποχετευτικό σύστημα περιοχών στο βορειοανατολικό και κεντρικό Λονδίνο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εμβολιαστούν με ενισχυτική δόση όλα τα παιδιά ηλικίας ενός έως εννέα ετών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν προσβληθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα ή σχετιζόμενο περιστατικό παράλυσης.

Οι νέοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σε περιοχές όπου παρατηρούνται τα χαμηλότερα επίπεδα εμβολιασμού του πληθυσμού. Όπως εξηγούσε στην εφημερίδα Guardian η επιδημιολόγος Βανέσα Σαλίμπα, από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, «γνωρίζουμε ότι οι περιοχές του Λονδίνου όπου μεταδίδεται ο ιός της πολιομυελίτιδας έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού με αποτέλεσμα ο ιός να θέτει σε κίνδυνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Το τελευταίο κρούσμα της ασθένειας, η οποία μπορεί να προκαλέσει παράλυση, είχε καταγραφεί πριν από τέσσερις δεκαετίες αλλά χάρη στο μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί πλήρως.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ