Αναιρέσεις

Οι Αναιρέσεις 2021 έρχονται στην Αθήνα

Οι Αναιρέσεις επιστρέφουν ξανά φέτος σε πλατείες, πάρκα και γειτονιές επιδιώκοντας να σηματοδοτήσουν μια συλλογική διαδικασία ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Τον ένα και πλέον χρόνο πανδημίας, εγκλεισμού και απαγορεύσεων έχει γίνει ξεκάθαρο, όσο ποτέ άλλοτε, πως οι ζωές μας δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στα κέρδη τους. Όσο τα αστικά επιτελεία «καθησυχάζουν» πως κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την υγειονομική προστασία της κοινωνίας, τόσα περισσότερα μέτρα ελέγχου, καταστολής και εκμετάλλευσης φέρνουν. Όσο λένε για προσαρμογή των εργατικών νομοθεσιών και εργασιακών συνθηκών στην πραγματικότητα με σεβασμό στους εργαζομένους, τόσο περισσότερο ετοιμάζουν απλήρωτες ώρες εργασίας, ωράριο δίχως τέλος και δουλειά και ζωή χωρίς δικαιώματα. Όσο μιλάνε για επιδίωξη ειρήνης και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο περισσότερο δίνουν τόνους χρήματος σε πολεμικούς εξοπλισμούς και στηρίζουν τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη. Με κάθε κόστος επιταχύνεται η εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού, σε κάθε πτυχή της ζωής μας, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους. Για αυτούς ο δημόσιος χώρος, τα πολιτισμικά αγαθά, ο κοινωνικός πλούτος και η επιστημονική πρόοδος της ανθρωπότητας προορίζονται να θαφτούν κάτω από το τσιμέντο του κέρδους των λίγων.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός και επιθυμεί να μετατρέψει την υγειονομική και οικονομική κρίση που μαίνεται, σε ευκαιρία. Λιγότερα δικαιώματα, περισσότερη εκμετάλλευση. Αυτή είναι η συνταγής της περίφημης «ανάπτυξης».

Για εμάς ωστόσο, ο τελευταίος χρόνος της πανδημίας κίνησε το δείκτη ανάποδα και έδειξε πίσω στο «εμείς». Στο χώρο και το χρόνο που υπάρχουμε πραγματικά έξω από τον ατέρμονο κύκλο σπίτι-δουλειά-σπίτι-κατανάλωση. Στη δύναμη του συλλογικού μας αγώνα. Τις συλλογικότητες και τα εγχειρήματα που δημιουργούν το ρήγμα στο μπετό της ασφυκτικής καθημερινότητας.

Οι λαοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αψηφούν τις απειλές, την κυβερνητική αλλά και εργοδοτική τρομοκρατία. Από το μακρινό Περού και τη Βολιβία, την Κολομβία που αντεπιτίθεται, την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού μέχρι τους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, το φοιτητικό κίνημα που κατάφερε να σπάσει τις απαγορεύσεις και να μπλοκάρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, τον αγώνα για ελεύθερους πολιτιστικούς/πολιτικούς χώρους και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο που συγκρούονται με την εργοδοτική αυθαιρεσία, φαίνεται πως ο λαός αναζητά τη σύγκρουση, την ανατροπή της επίθεσης. Απαιτεί, εδώ και τώρα, πίσω τις ελευθερίες, το χρόνο και τα δικαιώματα του για μια καλύτερη ζωή.

Θέλουμε το χρόνο μας πίσω. Φέρνουμε το μέλλον μας τώρα!

Οι Αναιρέσεις λοιπόν επιστρέφουν σε πάρκα και πλατείες σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την «κανονικότητα» τους, γι’ αυτό αναζητούμε τους τρόπους και τα μέσα που θα πραγματοποιήσουμε την ανάγκη και το όραμά μας για μια ολότελα νέα ζωή. Να γκρεμίσουμε τον αστικό πολιτισμό τους κέρδους των φιλάνθρωπων, των στεγών και των πρεσβειών για να ανθίσει ένας απελευθερωτικός Πολιτισμός.

Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και ξέρουμε ότι η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε. Φιλοδοξούμε οι φετινές Αναιρέσεις να αποτελέσουν τόπο συνάντησης, αμφισβήτησης και αναζήτησης.

Παρασκευή 25/6 – Σκοπευτήριο Καισαριανής
Κυριακή 27/6 – Πλατεία Εστίας, Νέα Σμύρνη

Παρασκευή 25/6
20:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση «Θέλουμε το μέλλον μας πίσω! Το κίνημα νεολαίας μπροστά σε νέες προκλήσεις.» Ομιλητές: Χρήστος Μιάμης, Πολιτικός Επιστήμονας, υπ. Διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Θέμης Λιανός, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ

21:30 | Μουσικά Events | The Bad Poetry Social Club | Blend Mishkin feat. Sugahspank! &
BNC | DJ set by Palov

All Night Έκθεση | Έργα στα πλαίσια της έκθεσης «Καταστολή και Δημόσιοι Χώροι – Από τη Νέα Σμύρνη στη Λωρίδα της Γάζας»

Κυριακή 27/6
19:30 | Έκθεση – Συζήτηση: Ξενάγηση από τους δημιουργούς των έργων στα πλαίσια της έκθεσης «Καταστολή και Δημόσιοι Χώροι – Από τη Νέα Σμύρνη στη Λωρίδα της Γάζας»


20:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση «Καταστολή και αντίσταση στις γειτονιές μας. Για μια κοινωνίαπου θα αναπνέουμε εμείς.»

21:30 | Μουσικό Event | Ρεμπέτικο Γλέντι με τους: Εύα Ξένου (Φωνή), Γιώργο Παπαδόπουλο (Φωνή – Κιθάρα), Σωτήρη Παπατραγιάννη (Φωνή – Μπαγλαμάς) και Θοδωρή Πετρόπουλο (Φωνή – Μπουζούκι)

Στους χώρους θα λειτουργούν: Θεματικά Περίπτερα, Βιβλιοπωλείο, Μπαρ.
Η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης.
Facebook Event: Αναιρέσεις 2021 | Πολιτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις | Facebook

Οι Αναιρέσεις μετά την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθούν:

Στην Αθήνα:
25/6 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα.
27/6 στην Πλατεία Εστίας στη Νέα Σμύρνη. Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα.
3/7 στην Ακαδημία Πλάτωνος.
4/7 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι.
Στην Πάτρα:
26 Ιουνίου στην Πλατεία Παναχαϊκής. Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα.
4 Ιουλίου στο Νότιο Πάρκο.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και για τις εκδηλώσεις το Σάββατο 3/7 στην Ακαδημία Πλάτωνος και την Κυριακή 4/7 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι.

*Κατά τις εκδηλώσεις των Αναιρέσεων σε όλες τις πόλεις και περιοχές συνιστούμε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, αλλά και την προστασία και καθαριότητα των δημόσιων χώρων. Περισσότερα στην θεματική ιστοσελίδα των εκδηλώσεων στο αντίστοιχο πεδίο https://festival.anaireseis.gr

Επικοινωνία
Email: [email protected]
Facebook: Αναιρέσεις: The Project | Facebook
Instagram: Αναιρέσεις: The Project
Twitter: Αναιρέσεις – The Project
Website: https://anaireseis.gr & https://festival.anaireseis.gr

Διοργάνωση

Νέο Αριστερό Ρέυμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ