Αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν τη διάρκεια των πτήσεων για να αποφύγουν τις αποζημιώσεις

Πηγή: Guardian
Τα ταξίδια με το αεροπλάνο διαρκούν σήμερα περισσότερο σε σχέση με μία δεκαετία πριν, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Which?.

Η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι οι αεροπορικές εταιρείες «φουσκώνουν» τη διάρκεια των πτήσεων στο πρόγραμμά τους, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν την εντύπωση ότι φτάνουν στον προορισμό τους στην ώρα τους.

Ο χρόνος που προστίθεται στη διάρκεια των πτήσεων σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τα 30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες διασφαλίζουν ότι θα είναι συνεπείς στο πρόγραμμά τους και άρα ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να πληρώσουν αποζημιώσεις σε δυσαρεστημένους επιβάτες.

Η έρευνα έδειξε ότι η πλειονότητα των δρομολογίων, όπως διαφημίζονται σήμερα, διαρκεί περισσότερο, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία που σχετίζεται με τις αεροπορικές πτήσεις έχει βελτιωθεί.

Οι ερευνητές μελέτησαν και σύγκριναν τη μέση διάρκεια πτήσης το 2009 και το 2017 για 125 δρομολόγια που εκτελούνται από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Κατέληξαν στο ότι το 61% των δρομολογίων (δηλαδή συνολικά 76) σήμερα προγραμματίζονται να διαρκούν περισσότερο.

Από τις πτήσεις της British Airways που μελετήθηκαν, το 87% είναι σήμερα μεγαλύτερης διάρκειας. Για τη Ryanair το ποσοστό αυτό αγγίζει το 82%, για τη Virgin Atlantic το 75% και για την easyJet το 62%.

Χαρακτηριστικά, η διάρκεια των πτήσεων της British Airways από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό την Μπανγκόκ, τη Νέα Υόρκη και τη Σιγκαπούρη έχει επεκταθεί κατά 20 λεπτά, ενώ μία πτήση της Virgin Atlantic από το Χίθροου για το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ (Newark Liberty) διαρκεί περίπου 35 λεπτά περισσότερο από ό,τι 10 χρόνια πριν.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ