νοσοκομείο

Όχι συγχωροχάρτι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ένας γιατρός της πρώτης γραμμής, με συμμετοχή στο στήσιμο Κοινωνικών Ιατρείων και σε αποστολές αλληλεγγύης εντός και εκτός της Ελλάδας, κατέθεσε τη δική του, χειμαρρώδη άποψη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Μιλώντας στην εκπομπή «Allegro μα με τρόπο» του Γ. Ανδρουλιδάκη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, ο Θοδωρής Σδούκος, μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς, αλλά και σε άλλους μαζικούς χώρους όπως εργοστάσια και σούπερ-μάρκετ.

Ακούστε το απόσπασμα με τη συνέντευξη του Θοδωρή Σδούκου στην εκπομπή «Allegro μα με τρόπο» του ρ/σ «Στο Κόκκινο»:

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, προτείνοντας λύσεις για την απασχόλησή τους ώστε να μην πιεστεί το Σύστημα Υγείας περισσότερο από ό,τι έχει ήδη πιεστεί. Ξεκαθάρισε όμως πως η αντιεμβολιαστική «επιχειρηματολογία» εκπορεύεται από γνωστές «κακές περιπτώσεις», καταθέτοντας τη διαφωνία του με την ΠΟΕΔΗΝ, που όπως είπε «τους δίνει συγχωροχάρτι» και «τους χαϊδεύει».

Τόνισε πως η άποψη περί υπερίσχυσης των ατομικών δικαιωμάτων έναντι στα συλλογικά είναι «γέννημα του νεοφιλελευθερισμού, της αντίληψης ότι το άτομο πρέπει να είναι πάνω από το κοινωνικό σύνολο», λέγοντας πως «πρέπει να έχουμε ασυμβίβαστη ιδεολογική και πολιτική αντίθεση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές». Κατέθεσε μάλιστα την πρόταση-πρόκληση, να τοποθετηθούν οι υγειονομικοί αρνητές του εμβολίου στην πρώτη γραμμή των κλινικών ΜΕΘ-CoViD, «για να δούμε πραγματικά τι νόημα έχουν όσα λένε και τι ισχυρίζεται ο καθένας».

Επιπλέον ο κ. Σδούκος μίλησε για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την ουσιαστική αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά και για τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία και στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε τη Δημόσια Υγεία πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και δρομολογεί τώρα περαιτέρω αποδυνάμωσή της ενόψει του τέταρτου κύματος, με προβλεπόμενο αποτέλεσμα νέες εκατόμβες νεκρών. «Οι αντιεμβολιαστές μαζί με την κυβέρνηση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», υποστήριξε ο κ. Σδούκος, «βοηθάνε σήμερα την κυβέρνηση να περάσει μία πολιτική αποστελέχωσης».

Ο κ. Σδούκος τόνισε επίσης πως ο εμβολιασμός από μόνος του δεν είναι ικανή συνθήκη αντιμετώπισης της πανδημίας: «Είναι μόνο αναγκαία, ικανή δεν είναι από μόνη της. Ικανή είναι ένα σύστημα υγείας σοβαρό, πλήρως εξοπλισμένο, πλήρως στελεχωμένο». «Πρέπει ο κόσμος να ξεσηκωθεί απαιτώντας, μαζικά, θέλει συλλαλητήρια για την υγεία μαζικά», συμπλήρωσε ο κ. Σδούκος.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ