Απόσπασμα από βίντεοκλιπ του ράπερ ΤΖΑΜΑΛ.

Ο ΤΖΑΜΑΛ μιλά για όσα απασχολούν τη γενιά & την τάξη μας (vid)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης
Πηγή: Jacobin Greece
Ο νέος δίσκος του ΤΖΑΜΑΛ αποτελεί γεγονός. Και μάλιστα σημαντικό γεγονός αν κρίνει κανείς από την υποδοχή που επιφυλάσσει στο νέο project ο κόσμος της σκηνής. Τα «Εκρηκτικά» ξεπερνούν τις 1.500.000 ακροάσεις μονάχα στο Spotify και οι χώροι στις πρώτες συναυλίες γεμίζουν με χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο για να τραγουδήσουν την εμβληματική «φαβέλα», αλλά και για να «φτύσουν» με οργή μερικά από τα νέα κομμάτια του ΤΖΑΜΑΛ, όπως φαίνεται και από τον παλμό που υπάρχει μέχρι στιγμής στις συναυλίες του.

Όμως το Rap του ΤΖΑΜΑΛ δεν μετριόταν ποτέ σε προβολές και εισιτήρια. Στο νέο του δίσκο ο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη μιλά βαθιά για όλα όσα απασχολούν τη γενιά και την τάξη μας.

Από τα Τέμπη, μέχρι τους «μπάτσους», τα νέα ζευγάρια που δεν βγαίνουν να κάνουν παιδί, τους φίλους που λείπουν (και μας λείπουν) στο εξωτερικό και φυσικά την Παλαιστίνη, ο ΤΖΑΜΑΛ μιλάει σε εκατομμύρια, δίνοντας φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Βρεθήκαμε στο σπίτι και στη γνωστή ταράτσα του και συζητήσαμε για όλα όσα προσπαθεί να πει μέσα από το έργο του. Μεταξύ άλλων, μιλήσαμε για τη σύγχρονη Rap, τα «Βόρεια Αστέρια» και φυσικά το ποιοι είναι οι πραγματικοί «τρομοκράτες» για την κοινωνία της χώρας.

Στους επόμενους μήνες, ο ΤΖΑΜΑΛ θα εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να συμμετάσχετε στις συναυλίες που δίνει ένας απ’ τους πιο πολιτικούς καλλιτέχνες της γενιάς μας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ