Τσάβες Τζουλιάνι Τραμπ νοθεία εκλογές

Ο Τσάβες έκανε τη νοθεία, λένε οι δικηγόροι του Τραμπ

«Εφιάλτες» με τον — νεκρό εδώ και επτά χρόνια — Ούγκο Τσάβες, φαίνεται πως βλέπουν οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ, που επιχειρούν να ανατρέψουν νομικά το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, 19 Νοεμβρίου, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου με επικεφαλής τον Ρούντι Τζουλιάνι προχώρησαν σε (τουλάχιστον φαινομενικά) αβάσιμες καταγγελίες για νοθεία στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με τη συμμετοχή της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Κίνας, του Τζορτζ Σόρος, της «Αντίφα» και του νεκρού ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

«Αυτό είναι αληθινό. Δεν είναι φτιαχτό. Ξέρω τα εγκλήματα. Τα οσμίζομαι», είπε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Τζουλιάνι, την ώρα που η βαφή των μαλλιών του έτρεχε σαν ρυάκι στα πλαϊνά του προσώπου του.

Η καταγγελλόμενη νοθεία έγινε «με κομμουνιστικά χρήματα μέσω της Βενεζουέλας, της Κούβας και πιθανώς της Κίνας», όπως ισχυρίστηκε στη συνέντευξη τύπου η Σίντνεϊ Πάουελ, μία εκ των δικηγόρων του Τραμπ. Η ίδια δικηγόρος μίλησε και για την ύπαρξη μια ένορκης κατάθεσης που «αποδεικνύει» ότι η Dominion Voting Systems, μια εταιρεία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας, χρησιμοποίησε στα μηχανήματά της λογισμικό που δημιουργήθηκε στη Βενεζουέλα «υπό την επίβλεψη του Ούγκο Τσάβες».

Η εταιρεία απάντησε απορρίπτοντας της καταγγελίες και χαρακτηρίζοντάς τις ως «πλημμύρα από ασυναρτησίες». «Η Dominion είναι ξεκάθαρα μία Αμερικανική εταιρεία χωρίς δεσμούς με τη Βενεζουέλα ή την Κούβα», δήλωσε σε ανακοίνωσή της. «Η Dominion δεν άλλαξε ψήφους, δεν έστησε εκλογές και δεν συμμετείχε σε καμία εκλογική απάτη. Η Dominion δεν συμμετέχει καν στις εκλογικές διαδικασίες σε κάποιες από τις διαφιλονικούμενες περιοχές, όπως η Φιλαδέλφεια, το Μιλγουόκι και η κομητεία Ντέιν του Γουισκόνσιν».

Οι «καταγγελίες» των προεδρικών δικηγόρων φαίνεται πως φτάνουν εδώ σε μία κορύφωση γελοιότητας, έπειτα από την απόρριψη δεκάδων παρόμοιων υποθέσεων καταγγελθείσας νοθείας σε δικαστήρια διαφόρων πολιτειών τις προηγούμενες ημέρες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ