Ομπάμα τραμπ συνάντηση Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ ή ο Ομπάμα έβγαλε τις ΗΠΑ από την UNESCO;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν επισήμως από την Οργάνωση του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια απόφαση που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχετίζεται με τις περικοπές δαπανών αλλά και την στήριξη που παρείχε η οργάνωση του ΟΗΕ στην Παλαιστίνη.

Η απόφαση προκαλεί ήδη ποικίλα σχόλια αναφορικά με τον σκοταδισμό που εκφράζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελάχιστοι όμως θέλουν να αναφέρουν ότι o πρώτος πρόεδρος που κήρυξε ανοιχτά πόλεμο στην οργάνωση του ΟΗΕ και σε άλλες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τον Οκτώβριο του 2011 ο αγαπημένος πρόεδρος των απανταχού φιλελεύθερων και αυτοαποκαλούμενων κεντροαριστερών είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να διακόψει τη χρηματοδότηση της UNESCO καθώς έκανε δεκτή την αίτηση των Παλαιστινίων να συμμετέχουν σαν πλήρη μέλη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε χαρακτηρίσει τότε την απόφαση της οργάνωσης “ατυχή” και “πρώιμη” συμπληρώνοντας ότι υποσκάπτει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης.

Το “θετικό” – μέσα στην κωμικοτραγική στάση των Αμερικανών προέδρων – είναι ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν και καμιά μακρόχρονη ιστορία την οποία θα χάσουμε εάν τα μνημεία τους αφαιρεθούν από τον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Με εξαίρεση το άγαλμα της ελευθερίας και μερικά κτίρια με ιστορία λίγων αιώνων τα περισσότερα μνημεία είναι εθνικά πάρκα…

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ