τραμπ λονδίνο επίσκεψη

Ο Τραμπ φοβήθηκε τους διαδηλωτές. Αναβάλει την επίσκεψη στο Λονδίνο

Αναβάλλει την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian φοβήθηκε τις εναντίον του διαδηλώσεις.

Η Τερέζα Μέι είχε προσκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης τους μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Guardian ο Τραμπ ενημέρωσε τηλεφωνικά τη Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι δεν θα επισκεφθεί τη χώρα έως ότου αισθανθεί ότι το επιθυμεί ο βρετανικός λαός.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε καλέσει την κυβέρνηση να ακυρώσει την επίσκεψη.

Οι Βρετανοί μετά το Brexit και το εκλογικό ράπισμα στην Τερέζα Μέι δίνουν μαθήματα και για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεις τους χειρότερους ξένους ηγέτες.

Μαθήματα από τα οποία θα μπορούσε να διδαχθεί και το ελληνικό κοινό για την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι  το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έχει καλέσει κόμματα και οργανώσεις σε μαχητικές κινητοποιήσεις εναντίον της επίσκεψης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ