τσίπρας αίγυπτο

Ο Τεν Τεν στη χούντα της Αιγύπτου

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν απείλησε να τινάξει στον αέρα την βρετανική διπλωματία όταν καταδίκασε την επίσκεψη του Αιγύπτιου δικτάτορα, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Λονδίνο.

Ο Κόρμπιν ανέφερε ότι η στήριξη δικτατορικών καθεστώτων στη Μέση Ανατολή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση και διάδοση της τρομοκρατίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του, δήλωσε ότι «ασφάλεια στη Μεσόγειο χωρίς την Αίγυπτο δεν γίνεται».

Ο Κόρμπιν βέβαια είναι αριστερός και εκτός από τη χούντα της Αιγύπτου καταδικάζει και το καθεστώς Απαρτχάιντ του Ισραήλ, το οποίο ο Τσίπρας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Ελάχιστα λοιπόν ενδιαφέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός εάν το καθεστώς του Σίσι κατηγορείται για τη δολοφονία χιλιάδων αντιφρονούντων, καθώς επίσης και για το μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων που έχουν διαταχθεί εδώ και δεκαετίες στην Αίγυπτο.

Πρόσφατα μάλιστα ο δικτάτορας Σίσι προκειμένου να διασφαλίσει το καθεστώς του συμφώνησε σε δάνειο 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ με αντάλλαγμα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο δεν εμπόδισε πέρυσι το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με το καθεστώς της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα στην άσκηση «Houras 2015» η ελληνική πολεμική αεροπορία συμμετείχε με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ