στρατός ισπανία καταλονία
Φωτογραφεία αρχείου

Ο Ραχόι στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην Καταλονία

Την αποστολή δυνάμεων του ισπανικού στρατού για την επιμελητειακή (προς το παρόν) υποστήριξη της αστυνομίας και της εθνοφρουράς στη Βαρκελώνη, αποφάσισε η Μαδρίτη σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η ψηφιακή έκδοση El Confidencial, την Τρίτη το απόγευμα, λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του βασιλιά ο οποίος καταδίκασε τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία, μονάδες του ισπανικού στρατού έλαβαν εντολές να κινηθούν προς τη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 20 φορτηγά.

Μεταξύ των μονάδων περιλαμβάνεται η 41η Ομάδα Επιμελητειακής Υποστήριξης, τα μέλη της οποίας είχαν ενημερωθεί πριν από μια εβδομάδα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Η συγκεκριμένη ομάδα μέχρι σήμερα επιχειρούσε σε εμπόλεμες ζώνες όπως το Αφγανιστάν, ο Λίβανος, το Ιράκ και παλαιότερα το Κοσυφοπέδιο και η Βοσνία.

Η αποστολή της επιμελητειακής ενίσχυσης δείχνει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Μαδρίτης δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από την περιοχή, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίς τις έχει χαρακτηρίσει «στρατό κατοχής».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ