ψεύτης Μητσοτάκης ΜΕΘ

Ο πρωθυπουργός είναι ένας ξεδιάντροπος ψεύτης

του Ανδρέα Κοσιάρη

«Χρειάζονται Εντατική οι πολίτες και δε βρίσκουν;», ήταν η ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξη της Τετάρτης.

«Όχι», ήταν η άμεση απάντηση του πρωθυπουργού. Αυτό από μόνο του είναι ένα θρασύτατο ψέμα. Είναι ένα ψέμα τόσο χυδαίο, που και ο ίδιος δεν μπόρεσε να το ξεστομίσει χωρίς να το συνοδέψει αμέσως μετά με, τάχα μου διευκρινιστικές, αρλούμπες: «Υπάρχει πράγματι μια αναμονή μικρή, όχι από συμπολίτες μας που δεν μπορούν να διασωληνωθούν, όπως είπατε από διασωληνωμένους συμπολίτες μας που δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ».

Μα φυσικά, αν είχαμε αναμονή από «πολίτες που δεν μπορούν να διασωληνωθούν», δηλαδή από ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση και δεν τους γίνεται, αυτό δεν θα ήταν αναμονή, θα ήταν γοργός θάνατος. Ανάγκη για διασωλήνωση σημαίνει αναπνευστική ανεπάρκεια, ο ασθενής δεν μπορεί να αναπνεύσει. Αν ήταν να μη διασωληνώνουμε καν, να το κλείσουμε το μαγαζί, να αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν σπίτια τους.

Το ζήτημα της επάρκειας ΜΕΘ είναι αν υπάρχουν ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους νοσηλείας, χωρίς την προσοχή και την επίβλεψη που απαιτείται. Όπως τόνιζε προ ημερών ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, «η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου όταν γίνεται σε έναν απλό θάλαμο. Δεν υπάρχει προσωπικό κατάλληλο για να περιθάλψει τον ασθενή. Μπορεί να κάνεις ζημιά στον ασθενή, αντί να τον περιθάλψεις. Είμαι κατηγορηματικός. Ο μηχανικός αερισμός, ο αναπνευστήρας, χωρίς να έχει ειδικευμένο προσωπικό να τον παρακολουθεί, νοσηλεύτρια ανά πάσα στιγμή, δεν είναι ποιοτική περίθαλψη αυτή».

Εκεί, το δεύτερο τμήμα της απάντησης αναιρεί άμεσα το πρώτο πρωθυπουργικό «Όχι». Οι «διασωληνωμένοι συμπολίτες που δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ» είναι ακριβώς αυτοί οι πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δε βρίσκουν.

Με φληναφήματα για «μικρή αναμονή» δεν αλλάζει το καραμπινάτο ψέμα. Τι θα πει «μικρή»; Είναι όπως το «μικρό» ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ, 20% κατά τα λόγια της κ. Παπαευαγγέλλου; Διότι σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΣΥ, η αναμονή είναι και πάνω από τρία 24ωρα, και σε όλη αυτή τη «μικρή» αναμονή, ο ασθενής είναι χωρίς την απαραίτητη περίθαλψη.

Έχουμε συνηθίσει καθώς φαίνεται τα μικρά ψεματάκια των πολιτικών μας αρχόντων. Κάθε τηλεοπτική εμφάνιση του Α. Γεωργιάδη, για παράδειγμα, είναι και μία αναίρεση κάποιας παλαιότερης εμφάνισής του. Όμως εδώ δεν μιλάμε για ένα μικρό ψεματάκι.

Μιλάμε για τον πρωθυπουργό, που βγαίνει σε πανελλήνια μετάδοση και λέει ένα ολοφάνερο ψέμα και, διευκρινίζοντας το ψέμα του, το αναιρεί αμέσως. Το κανάλι που μεταδίδει τη συνέντευξη δεν παίρνει χαμπάρι και υποτιτλίζει «Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δε βρίσκουν».

Πραγματικά δεν το χωράει ο νους πώς δεν έχει κλονιστεί το πολιτικό σύμπαν έπειτα από αυτό. Πώς δεν υπάρχει ίχνος δημοσιογραφικής, ούτε και πολιτικής τσίπας, ώστε να ειπωθεί σε κάποιο δελτίο ειδήσεων πανελλαδικής εμβέλειας ή από τα χείλη ενός έστω συμπολιτευόμενου βουλευτή το καταφανές: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας ξεδιάντροπος ψεύτης».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ