ΗΠΑ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προώθησε fake news φασιστικής οργάνωσης εναντίον μουσουλμάνων

Τις ψευδείς πληροφορίες που μετέδιδε βρετανική φασιστική οργάνωση εναντίον μεταναστών προώθησε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η οργάνωση Britain First, που χαρακτηρίζεται από αρκετούς δημοσιογράφους, σαν «φασιστική παραστρατιωτική ομάδα» είχε δημοσιεύσει τρία βίντεο με υποτιθέμενες επιθέσεις μουσουλμάνων. Σε ένα από αυτά η οργάνωση υποστήριζε ότι εμφανίζεται μουσουλμάνος μετανάστης να γρονθοκοπεί ένα παιδί με πατερίτσες.

Όπως μεταδίδουν Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης δεν ήταν ούτε μουσουλμάνος, ούτε μετανάστης αλλά ένας 16χρονος Ολλανδός, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η οργάνωση Britain First ιδρύθηκε το 2011 από μέλη του φασιστικού κόμματος BNP.

Τα μηνύματα που προώθησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα 44 εκατομμύρια χρήστες του Twitter που τον ακολουθούν

Οι Βρετανοί φασίστες ευχαρίστησαν τον Ντόναλντ Τραμπ για την προώθηση και ευχήθηκαν ο θεός να τον έχει καλά

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ