Eurovision

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στηρίζει το μποϊκοτάζ της Eurovision

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στηρίζει το μποϊκοτάζ του φετινού διαγωνισμού της Eurovision που διεξάγεται στο Ισραήλ.

Οι μουσικοί – μέλη του Συλλόγου ως καλλιτέχνες αρνούνται να μείνουν αμέτοχοι μπροστά στις εξελίξεις και αναφέρουν ότι ως καλλιτέχνες οφείλουν να μην γίνονται πρωταγωνιστές στο ξέπλυμα εγκληματικών σχεδιασμών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει την κινητοποίηση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών από την χώρα μας και διεθνώς ενάντια στην προσπάθεια ξεπλύματος του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ μέσω του θεσμού της Eurovision.

Η αξιοποίηση του θεσμού της Eurovision για το ξέπλυμα του κράτους του Ισραήλ δεν έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Eurovision, ούτε και της Ε.Ε., αντίθετα αποκαλύπτει πως ακριβώς αυτές είναι οι αξίες που υπηρετούν. Η Eurovision ως θεσμός έχει ως διακηρυγμένο στόχο την προβολή μιας ψευδεπίγραφης κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας, αλλά και την προώθηση των ιδανικών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε πως κάθε χρόνο η γεωπολιτική «σκακιέρα» αναδεικνύει ακόμα και τον ίδιο το νικητή της Eurovision ή τουλάχιστον επιβάλει το κεντρικό θέμα συζήτησης που κερδίζει ή φτάνει ψηλά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα βράβευσης τραγουδιού συγκροτήματος από την Ουκρανία, δύο χρόνια πριν, το οποίο είχε σαν θέμα ένα «θρήνο» για τους συνεργάτες των Ναζί που σκοτώθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στη χώρα(!?), ακριβώς την περίοδο όπου κορυφωνόταν η επέμβαση ΗΠΑ-Ε.Ε. στην Ουκρανία, με την επιβολή μιας κυβέρνησης με την συμμετοχή φασιστών.

Με αφορμή λοιπόν τη φετινή διοργάνωση της Eurovision, η στάση της Ε.Ε. αλλά και όλων των κρατών μελών της ξεχωριστά, απέναντι στο κράτος του Ισραήλ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής υποκρισίας.

Σύσσωμες οι ηγεσίες ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σύμμαχοι με το κράτος του Ισραήλ, του χτυπάνε φιλικά τον ώμο, του αναγνωρίζουν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» δηλαδή να κατέχει παράνομα τα εδάφη των Παλαιστινίων, να έχει μετατρέψει ακόμα και τις ελάχιστες ελεύθερες ζώνες σε πραγματική κόλαση, να δολοφονεί, να φυλακίζει ακόμα και χωρίς κατηγορίες χιλιάδες Παλαιστίνιους, ακόμα και μικρά παιδιά.

Δεν θέλουμε να είμαστε θεατές σε ακόμα ένα έργο κομμένο και ραμμένο στην πρόσφατη έκθεση του State Department των ΗΠΑ και για το ρόλο της χώρας μας διεθνώς. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με απίστευτο θράσος παριστάνει τον φίλο του Παλαιστινιακού λαού, υπηρετεί τις ίδιες «αξίες» που υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ. Αναβαθμίζει διαρκώς τις σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατη είναι η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας με σαφή στόχευση την αντιπαράθεση με την Ρωσία.

Οι καλλιτέχνες δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και αδρανείς σε τέτοιες εξελίξεις. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να γινόμαστε πρωταγωνιστές στο ξέπλυμα εγκληματικών σχεδιασμών.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας για την προώθηση ενός πολιτισμού που πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και απευθύνεται σε αυτήν, όχι για να τον «αγοράσει», αλλά για την εξυψώσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την ελληνική συμμετοχή, καθώς και τη μη προβολή της Eurovision από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ