Προειδοποίηση που χρησιμοποιείται σε εμφύλιους πολέμους εξέδωσε ο ΟΗΕ για τις ΗΠΑ

Ισχυρό χτύπημα για την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να κρατήσει ίσες αποστάσεις απέναντι στους ναζιστές και τους αντιφασίστες διαδηλωτές του Σάρλοτσβιλ, αποτέλεσε ανακοίνωση της Επιτροπής των Ηνωµένων Εθνών για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας που αποδίδει η επιτροπή στις εξελίξεις στο Σάρλοτσβιλ ήταν ότι ενεργοποίησε τη διαδικασία “έγκαιρης προειδοποίησης και επείγουσας δράσης” που χρησιμοποιείται σε έκτακτες συνθήκες.

Οπως εξηγούσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ  εκδίδουν συνήθως παρόμοιες προειδοποιήσεις για χώρες που βρίσκονται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου

Η πρόεδρος της επιτροπής Αναστάζια Κρίκλεϊ, σημείωσε ότι “οι ρατσιστικές θεωρίες της λευκής ανωτερότητας και παρεμφερείς ιδεολογίες που αμφισβητούν τον πυρήνα των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ισότητα, δεν πρέπει να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε κανένα σημείο του κόσμου”.

Η επιτροπή ζήτησε την άμεση δικαστική διαλεύκανση της επίθεσης με αυτοκίνητο στο Σάρλοτσβιλ και τη κατεπείγουσα λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις αιτίες εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων.

Που ήταν άραγε ο ΟΗΕ, θα αναρωτηθεί κανείς. οταν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου εξίσωναν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής ακόμη και με την μετριοπαθή αριστερά στην Ελλάδα.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ