Ισραήλ

Ο ΟΗΕ για τις εταιρείες που θησαυρίζουν από την ισραηλινή κατοχή

Εταιρείες από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας που ετοίμασε ο ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στα υψίπεδα του Γκολάν.

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε τα ονόματα 206 εταιρειών από 21 χώρες και ενημέρωσε όλες τις κυβερνήσεις για τις παράνομες δραστηριότητες των εταιρειών τους. Παρόλα αυτά δεν ανακοίνωσε δημόσια τα ονόματα των εταιρειών, όπως ζητούσαν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο.

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι τα ονόματα δεν θα ανακοινωθούν ποτέ, ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε ο ΟΗΕ από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το γραφείο του Ύπατου αρμοστή όμως, διέψευσε τις πληροφορίες σημειώνοντας ότι η λίστα θα δημοσιοποιηθεί στο μέλλον, αφού ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των περιπτώσεων.

Ο ΟΗΕ και οι οργανώσεις του που ασχολούνται με το μεσανατολικό βρίσκονται στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε μειώσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για το ανθρωπιστικό τους πρόγραμμα, από το οποίο εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Οι μειώσεις στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έφτασαν τα 65 εκατομμύρια δολάρια γεγονός που προκαλεί άμεσο πρόβλημα για τη λειτουργία σχολείων και νοσοκομείων που χρηματοδοτεί η Υπηρεσία σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα μαθήματα 525.000 μαθητών και την υγεία 3 εκατομμυρίων προσφύγων που είχαν ως μοναδική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τις υπηρεσίες της UNRWA

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ