Τούνελ

Ο Νίκος Ρωμανός πήρε την πρώτη του άδεια…δύο χρόνια μετά

Χρήστος Αβραμίδης

Το αυτονόητο, έγινε πραγματικότητα. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την μέρα που ο Νίκος Ρωμανός και το κίνημα αλληλεγγύης γονάτισαν την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ανάγκασαν να κάνει πίσω. Παρότι, τότε όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει με θετική έκβαση, ο Νίκος Ρωμανός όλον αυτόν τον καιρό, βρέθηκε σε ρόλο πρωταγωνιστή μίας ακόμα Καφκικής ιστορίας για την εξουσία.

Στους εικοσιένα μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε λάβει μέχρι στιγμής, ούτε μία άδεια. Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθούν πολλά κείμενα, να πραγματοποιηθούν πολύμορφες δράσεις, συναυλίες αλληλεγγύης αλλά ακόμα και καταλήψεις ιδρυμάτων προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που είχε ψηφιστεί από την Βουλή. Για να υλοποιηθεί δηλαδή μια συνταγματική και πρωτίστως κοινωνική νομιμότητα που παρέμενε ανενεργή.

Έτσι λοιπόν, ο Νίκος Ρωμανός, με το σπαθί του, πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του ΤΕΙ και παρακολούθησε το εργαστήριο της σχολής του.

Εμείς από την πλευρά μας να εκφράσουμε την χαρά μας που μπορέσαμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο να καμφθούν οι αντιστάσεις του κατεστημένου και να ευχηθούμε στον Νίκο καλή αρχή. Όπως έδειξαν οι άμεσες αντιδράσεις σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, τα κοινωνικά κινήματα τον περιμένουν σύντομα κοντά τους, ως ελεύθερο πολίτη. Όχι πια μονάχα για μια ανάσα αλλά (παραφράζοντας και τον Μπακούνιν), και για το τελευταίο κομμάτι ελευθερίας. Την ουσία της ελευθερίας κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε αυτή τη ζωή και καταπιέζεται από τους δυνάστες και το σύστημά τους…

ΥΓ Για ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης μπείτε εδώ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ