Νετανιάχου fake βίντεο Ιράν Ισραήλ

Ο Νετανιάχου έδειξε στους υπουργούς του fake βίντεο για το Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μοιράστηκε με το υπουργικό του συμβούλιο βίντεο που υποτίθεται ότι έδειχνε την απόκρυψη νεκρών από την κυβέρνηση του Ιράν. Στην πραγματικότητα ήταν σκηνές από αμερικανική μίνι-σειρά.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο Axios από τον δημοσιογράφο του Ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού 13, Μπαράκ Ραβίντ. Σύμφωνα με τον Ραβίντ, το συμβάν έχουν επιβεβαιώσει μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ενημέρωσε ότι έχει δει βίντεο που δείχνει Ιρανούς στρατιώτες να φορτώνουν πτώματα σε φορτηγά κι έπειτα να τα ρίχνουν σε χωματερές.

Σύμφωνα με τις πηγές του Ραβίντ, ο Νετανιάχου είπε πως το βίντεο του προωθήθηκε από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του, Μέιρ Μπεν-Σαμπάτ. Αρκετοί από τους υπουργούς ζήτησαν να το δουν και οι ίδιοι, και ο Μπεν-Σαμπάτ έλαβε την εντολή να το προωθήσει και σε αυτούς.

Αρκετές ώρες αργότερα, το γραφείο του πρωθυπουργού φαίνεται να συνειδητοποίησε πως το βίντεο ήταν απόσπασμα από την αμερικανική μίνι τηλεοπτική σειρά «Pandemic», του 2007.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου δεν αρνήθηκε το γεγονός, λέγοντας πως το βίντεο στάλθηκε μονάχα σε τρεις υπουργούς, πως αλιεύτηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως η αυθεντικότητά του δεν είχε επιβεβαιωθεί.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ