Ο μυστηριώδης Έλληνας «πράκτορας» στα αρχεία για τη δολοφονία του Κένεντι

Πληροφορίες για έναν Έλληνα “πράκτορα” της CIA περιλαμβάνει ένα από τα απόρρητα τηλεγραφήματα του φακέλου για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το τηλεγράφημα της CIA με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 1963 (16 ημέρες πριν από τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι) αποτελεί επικοινωνία των σταθμών της CIA στην Αθήνα και την Πόλη του Μεξικού και αναφέρει:

“Ο Raul MACIAS Franco, Κουβανός απεσταλμένος στη Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων στην Πόλη του Μεξικού, ο οποίος παρακολούθησε το Αρχιτεκτονικό Συνέδριο στην Αβάνα στις αρχές Οκτωβρίου, ενημέρωσε τον LITAMIL-9 πράκτορα του σταθμού του Μεξικού ότι η κουβανική κυβέρνηση αναγνώρισε τον Έλληνα απεσταλμένο στο συνέδριο της Αβάνας σαν πράκτορα της KUBARK. Ο ίδιος δεν κατονόμασε τον απεσταλμένο και δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες”.

Κάστρο αβάνα
Ο Φιντέλ Κάστρο στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων στην Αβάνα

Να σημειωθεί ότι KUBARK ήταν κωδική ονομασία για την CIA και συναντάται σε επίσημα έγγραφα σχετικά με το διαβόητο εγχειρίδιο βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία για την εκπαίδευση στρατιωτικών στη Λατινική Αμερική.

Η κωδική ονομασία LITAMIL-9 ανήκει στον Luis Alberu Soeto, πολιτιστικό ακόλουθο της Κούβας στην πρεσβεία στην πόλη του Μεξικού ο οποίος φέρεται να εργαζόταν σαν διπλός πράκτορας της CIA.

To συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων είχε πραγματοποιηθεί στην Κούβα το 1963 με τίτλο Αρχιτεκτονική σε Υποανάπτυκτες Χώρες. Στο αρχείο της Ένωσης όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Τα αρχεία για τη δολοφονία του JFK περιλαμβάνουν δυο ακόμη αναφορές στο σταθμό της Αθήνας τις οποίες θα παρουσιάσουμε αργότερα, καθώς προχωρά ο έλεγχος του υλικού.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ