Μπογδάνος Κασιδιάρης Κουμάντου στοχοποίηση ναζί

Ο Μπογδάνος στοχοποιεί τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου

Σε ωμή και εκδικητική στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου προχώρησε χθες ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Twitter, όπου εμμέσως πλην σαφώς ζητά την απόλυσή της από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Αιτία το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου και οι αναρτήσεις της στο Facebook για τη ρατσιστική συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, όπου συμμετείχε ο πρώην δημοσιογράφος και βουλευτής πλέον της ΝΔ, πλάι με τον υπόδικο Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Εκεί όπου υπό την προστασία των ΜΑΤ, ο Μπογδάνος, ο Κασιδιάρης και λίγοι «αγανακτισμένοι κάτοικοι», επιχείρησαν να αναβιώσουν τις εκδηλώσεις μίσους που είχαμε δει και παλιότερα σε συνοικίες όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και που είχαν οδηγήσει σε αντιμεταναστευτικά πογκρόμ. Εκεί όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις εκαντοντάδες ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αντιταχθούν στο μίσος και στον ρατσισμό.

Η Ελευθερία Κουμάντου έχει κάνει ανεκτίμητη δουλειά με ρεπορτάζ και έρευνες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, και είναι ιδρυτικό μέλος του Golden Dawn Watch, του παρατηρητηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής, που έχει ως στόχο την πλήρη δημοσιοποίησή της και την αποκάλυψη του εύρους της δράσης της οργάνωσης.

Είναι αυτή η δουλειά της που την έχει φέρει στο στόχαστρο, όχι μόνο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και τον ιδεολογικών και ουσιαστικών συμμάχων τους, όπως ο Νεοδημοκράτης βουλευτής Μπογδάνος.

Οι απειλές και η στοχοποίηση της Ελευθερίας Κουμάντου από τον Μπογδάνο στρέφονται κατά κύριο λόγο ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και στην υποχρέωση των δημοσιογράφων να καλύπτουν και να αποκαλύπτουν το μίσος και τον ρατσισμό στην κοινωνία μας.

Με την ανάρτησή του, ο Μπογδάνος απευθύνεται αφενός στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και αφέτερου στον ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, με την κάλυψη του οποίου πραγματοποιήθηκε η ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, απειλώντας τη δημοσιογράφο με αντίποινα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση GoldenDawnWatch κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες και στοχοποίηση» από τον βουλευτή της ΝΔ.

Ολόκληρη ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε για την ανάρτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου, σχετικά με τη δημοσιογράφο Ε. Κουμάντου και τις ενημερωτικές δημοσιεύσεις της από την αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η κ. Κουμάντου συμμετέχει στο GoldenDawnWatch ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας μας. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου.

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ