Σε νέο κρεσέντο ρατσισμού προχώρησε ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκρίνοντας την εισβολή των Περσών με την έλευση προσφύγων και μεταναστών.

Δανειζόμενος τη φρασεολογία του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων πολιτικών όπως ο Ορμπάν, έκανε λόγο για «πολιορκία» από κύματα προσφύγων και μεταναστών.

«Οι προκλήσεις προφανώς είναι διαφορετικές» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (σας) συγκρίνοντας ουσιαστικά τη στρατιωτική εισβολή των Περσών με το μεταναστευτικό.

Ο Μητσοτάκης μιλούσε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας πριν από 2499 χρόνια (που ο ίδιος μετράει σαν 2500 χρόνια προσθέτοντας και το έτος μηδέν το οποίο δεν υπήρξε).

Στην ομιλία του για τον εορτασμό της Μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, ο Μητσοτάκης παρομοίωσε την εισβολή των Περσών πριν 2500 χρόνια, με το προσφυγικό, λέγοντας, επί λέξει: «στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες». Πολιορκούν.ΔΕΝ το είπε κάποιος υπόδικος νεοναζί στην κατάθεσή του, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το είπε, δημόσια, αυτή η περιφερόμενη ντροπή, ο πρωθυπουργός της χώρας. Την ίδια ώρα η Συρία πνίγεται -πάλι- στο αίμα και δεκάδες χιλιάδες τμήματα πληθυσμού, μετακινούνται. Για να σωθούν. Από την πολιορκία.

Posted by Constantinos Tachtsidis on Thursday, October 17, 2019