τόνι μπλερ

Ο μεγάλος ηττημένος των βρετανικών εκλογών

Η Τερέζα Μέι μπορεί να κέρδισε μια… εκλογική πανωλεθρία στις Βρετανικές εκλογές αλλά ο μεγάλος ηττημένος της χθεσινής βραδιάς είναι ο Τόνι Μπλερ και ο λεγόμενος Μπλερισμός.

Τα δεκάδες μικρά και μεγάλα “πραξικοπήματα” που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό των Εργατικών οι οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού απέτυχαν παταγωδώς.

Για να δώσουν αυτήν τη μάχη, οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι των Εργατικών έβγαλαν από τη ναφθαλίνη τον Τόνι Μπλερ και άρχισαν να τον «φρεσκάρουν» και να τον «σιδερώνουν», με την ελπίδα ότι όσοι τον θυμούνται ως έναν από τους σημαντικότερους εγκληματίες πολέμου του 21ου αιώνα θα ξεχάσουν αίφνης το παρελθόν του.

O Βρετανός «Σημίτης» ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση του δηλώνοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να κινηθούν «με βάση τις κομματικές γραμμές» (!) αλλά να εξασφαλίσουν ότι «η νέα κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας». Ήταν ο πιο εύσχημος τρόπος για να φωνάξει «μην ψηφίσετε το κόμμα του οποίου ήμουν αρχηγός πριν από μερικά χρόνια». Λίγους μήνες νωρίτερα και χωρίς να τηρεί ούτε αυτά τα προσχήματα ο πρώην αγαπημένος υπουργός του Μπλερ, Λόρδος Πίτερ Μάντελσον, είχε δηλώσει τα εξής: «Ξυπνάω κάθε πρωί και προσεύχομαι… ώστε (σ.σ.: η Τερέζα Μέι) να προκηρύξει εκλογές και να αποδεσμευτούμε πριν από το 2020 από αυτήν τη φρικτή κατάσταση στο Εργατικό Κόμμα».

Σύντομα η δεξιά πτέρυγα των Εργατικών εισήγαγε τον όρο «μη εκλεξιμότητα» για να περιγράψει τις πιθανότητες νίκης του Κόρμπιν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς καλούσε τους οπαδούς της να στηρίξουν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ή επιλεγμένα στελέχη των Συντηρητικών που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Παρόλα αυτά ο Κόρμπιν εξασφάλισε υψηλότερο ποσοστό από αυτό με το οποίο είχε επανεκλεγεί ο Μπλερ το 2005

Τώρα αρκετοί σχολιαστές μεταξύ σοβαρού και αστείου υποστηρίζουν ότι ανοίγει και ο δρόμος για τη Χάγη για έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου που γνώρισε η Ευρώπη μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τρίτος Δρόμος είναι κλινικά νεκρός.

 

https://twitter.com/MazMHussain/status/873029659713191943

https://twitter.com/Staircase2/status/873041993739284482

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ