Ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ που αντανακλούν το κλίμα στον «Βήμα fm»

Ο Μαρινάκης πληρώνει… σαν τον Ψυχάρη

Με τις δύο πρόσφατες ανακοινώσεις της η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) αποκαλύπτει το καθεστώς που επικρατεί στο «Βήμα fm». Ακόμα και μετά τον έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού παραμένουν απλήρωτοι.

Ολόκληρες οι ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ:

Ανακοίνωση – 4/9/2017

Είτε με Μαρινάκη είτε με Ψυχάρη στο «Βήμα fm» οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι!

Ο σημερινός έλεγχος από κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm» κατέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που οι εργαζόμενοι σε αυτόν βιώνουν στο πετσί τους σχεδόν δύο χρόνια τώρα και η οποία επιδεινώνεται διαρκώς παρά την εξαγορά των μετοχών του σταθμού, μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία, από την «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ενώ λοιπόν οι εξαπατημένοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, αυτοί τουλάχιστον που «επαναπροσλήφθηκαν», προσπαθούν να χωνέψουν το χάσιμο των χρεωστούμενων και των αποζημιώσεων τους (μιλάμε για 10, 20 και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας και περίπου 10 μισθούς οφειλόμενα από τον Ψυχάρη) καθώς και τις μειώσεις των μισθών τους που φτάνουν μέχρι και 50%, οι εργαζόμενοι του πολύπαθου ραδιοσταθμού παραμένουν στη Μιχαλακοπούλου που αδειάζει με αργούς ρυθμούς. Στο μεταξύ η απουσία κινήσεων από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη εντείνει μία ακατάσχετη φημολογία για τις προθέσεις του όσον αφορά το «Βήμα fm» και τους ανθρώπους που εργάζονται ακόμα σε αυτόν.

Δεν θέλουμε να υποθέσουμε πως τα παραπάνω αποτελούν ένα τέχνασμα, κακών συμβούλων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να απαλλαχθεί από τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού. Αν πάντως κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Νόμοι στην Χώρα μας οι οποίοι δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια για κανέναν.

Αλήθεια Βαγγέλη Μαρινάκη «γι’ αυτό βγήκες μπροστά»; Καλύτερα τότε να μην το έκανες. Αν με αυτές τις πρακτικές, που άρχισες να εφαρμόζεις στους εργαζόμενους του «Βήμα fm», προσπαθείς «για την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του» τους οποίους θέλεις «δυνατούς και περήφανους» όπως λες τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος.

Απαιτούμε λοιπόν από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους του στον εν λόγω ραδιοσταθμό από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Οι δυσκολίες, που τεχνηέντως ορθώνει απέναντί μας η νέα εργοδοσία του «Βήμα fm», όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας ενώνουν και ταυτόχρονα γιγαντώνουν το πάθος μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Αντιθέτως θα διεκδικούμε τα πάντα μέχρι να δικαιωθούμε γιατί είμαστε πραγματικά δυνατοί και ελεύθεροι και παλεύουμε καθημερινά για την προκοπή του τόπου και όλων των εργαζομένων.


Ανακοίνωση – 5/9/2017

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «πληρώνει»!

Με χαρά μάθαμε ότι λίγες ώρες μετά τον έλεγχο που έγινε, από το ΣΕΠΕ, στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm», του Βαγγέλη Μαρινάκη, πληρώθηκαν οι συνάδελφοι μας των εφημερίδων του ΔΟΛ. Είναι σαφές πως το γεγονός αυτό αποτελεί μια κίνηση αντιπερισπασμού του νέου ιδιοκτήτη του «Βήμα fm» μετά τη δημοσιοποίηση της ανάλγητης στάσης του απέναντι στους εργαζομένους του ραδιοσταθμού.

Η ΕΤΕΡ έχει επισημάνει στο παρελθόν, πριν τη διαδικασία της αδειοδότησης που ακυρώθηκε, πως δεν πρέπει να συγκεντρώνει ένας επιχειρηματίας πολλά μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς αυτό συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται αλαζονικές συμπεριφορές από ανθρώπους που ξαφνικά «βγαίνουν μπροστά». Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης «πληρώνει» με τα λεφτά που οφείλει στους εργαζόμενους του «Βήμα fm» αυτούς των εφημερίδων και μάλιστα τους δίνει και κάτι παραπάνω, αλλά θα το συμψηφίσει αργότερα. Οποία γενναιοδωρία…

Το χειρότερο όμως είναι πως κάποιοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή μπορεί και να αποτελεί την απαρχή ανάκαμψης και δεν βλέπουν πως αποτελεί την συνέχεια του δράματος του ΔΟΛ. Όσον αφορά δε στα καινούργια και καθαρά γραφεία των Νέων και του Βήματος καλύτερα να μην μιλήσουμε για την σημειολογία τους, που αντανακλάται και στο περιεχόμενό τους, άλλωστε τί είμαστε εμείς μπροστά στον Ουμπέρτο Έκο;

Πραγματική είδηση θα είναι εάν εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσιαστεί στην τριμερή συνάντηση που τον έχουν καλέσει τα Σωματεία των εργαζομένων και το Υπουργείο Εργασίας (για δεύτερη φορά) ώστε να μας απαντήσει, χωρίς τερτίπια, τί σκοπεύει να κάνει με το «Βήμα fm» και τους εργαζομένους του.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ