Λιγνάδη αποκαλύψεις θύματα συγκάλυψη

Ο Λιγνάδης στοχοποιεί δημοσιογράφους και τα θύματά του μέσω του δικηγόρου του

Εντολή για μια ακραία επιθετική γραμμή υπεράσπισης έχει δώσει στους δικηγόρους του ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Ύστερα από τις χυδαίες ομοφοβικές επιθέσεις (από τις οποίες δεν γλίτωσε ούτε ο Μάνος Χατζιδάκις) η υπερασπιστική γραμμή του ηθοποιού περιλαμβάνει νέες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που καλύπτουν τη δίκη.

Αυτή τη φορά η επίθεση έρχεται πλαγίως με ανυπόγραφη επιστολή που φέρονται να υπογράφουν υπάλληλοι του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, οι οποίοι σε πλήρη σύμπνοια με το αφεντικό τους κάνουν λόγο για «εκστρατεία παραπληροφόρησης της οποίας επικεφαλής είναι η ”δημοσιογράφος” Ναταλί Χατζηαντωνίου, με υπαρχηγούς τις κυρίες Κεφαλά και Λουκά». Στην επιστολή χρησιμοποιούνται πανομοιότυπες εκφράσεις με αυτές που διατυπώνει διαρκώς η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ως κατά συρροή βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη. Όσοι έχουν καταγγείλει τον βιασμό τους παρουσιάζονται σαν «κοινοί απατεώνες» και «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι».

Παραδόξως βέβαια οι συντάκτες της επιστολής, άθελά τους φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τις σχέσεις του κατηγορούμενου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με την υπουργό Λίνα Μενδώνη. Στην επιστολή κυριαρχεί η θέση ότι κάθε επίθεση στον Λιγνάδη έχει ως στόχο να πλήξει την υπουργό που τον τοποθέτησε στη θέση του.

Νομικοί που έχουν παρακολουθήσει τη διαδικασία μέσω του παρατηρητηρίου LignadisTrialWatch , μιλώντας στο info-war.gr εξηγούσαν ότι η προσπάθεια του Δημήτρη Λιγνάδη είναι να απομακρύνει τα βλέμματα της κοινής γνώμης από τον εαυτό του μεταφέροντας το «τηλεοπτικό θέαμα» στο πρόσωπο των δικηγόρων του. Για να το πετύχει δεν διστάζει να προωθεί χυδαίες ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον όσων είχαν το θάρρος να σπάσουν το τείχος της σιωπής που τον προστάτευε όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ανυπόγραφη επιστολή για την υπεράσπιση του Λιγνάδη απάντησε ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Ιωάννης Βλάχος, κάνοντας λόγο για «συκοφαντικούς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπική κι επαγγελματική αξιοπρέπειά του». Σημείωσε δε ότι η δημοσίευσή της από μέσα ενημέρωσης όπως η iefimerida έχουν ως αποτέλεσμα να διαδίδονται «δηλώσεις και αναληθείς ισχυρισμοί ενός ιδιωτικού δικηγορικού γραφείου, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό αθεμίτως τα επαγγελματικά συμφέροντά του».

Στην απάντησή της, η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου αναφέρει τα εξής:

«Καινούριο δελτίο Τύπου εξεδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια όπου παρουσιάζομαι ως “επικεφαλής κυκλώματος που έστησε τη σκευωρία”. Δύο πράγματα θέλω να πω δημόσια: α) καθιστώ τον κ.Κούγια (που δεν με καλεί να καταθέσω όπως θα όφειλε αν όντως πίστευε ότι υπάρχει σκευωρία ουτε εμένα ουτε όσους ακόμα συκοφαντεί επωνύμως, αλλά επιδιώκει διακαώς τη μηνυση για να αποστρέψει επικοινωνιακά το ενδιαφέρον από τον ένα και μοναδικό πραγματικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγναδη), υπεύθυνο για ό,τι μου συμβεί, β) στο όνομα της εξυγίανσης του θεατρου και του MeToo ανέλαβα στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού ρόλου και καθήκοντος να ανταποκριθώ σ΄ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο στο ελληνικό θέατρο αφορά καταρχάς. Ομως ο κόσμος του θεάτρου όλους εμάς που πληττόμαστε προσωπικά γιατί κάναμε ό,τι θεωρούσαμε σωστό και δίκαιο απέναντι στα θυματα και στον “φρέσκο αέρα” στο θέατρο, μας έχει αφήσει απέναντι σ΄αυτη τη λαίλαπα εντελώς μόνους. Λυπάμαι.

Υ.Γ. Έχω μια δημοσιότητα που δεν τη θέλω καθόλου. Μ ενδιαφερουν τα θύματα. Και καθόλου δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούμαι ενάντια στο ΜηΤου ουσιαστικά. Γιατί το μήνυμα είναι “όποιος μιλάει θα συκοφαντείται και θα πετιέται στα σκυλιά”. Λυπάμαι διπλά.»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ