Έλον Μασκ

Ο κρατικοδίαιτος κύριος Έλον Μασκ

Του Άρη Χατζηστεφάνου για το Sputnik
Στις αρχές του μήνα ο Έλον Μασκ ανακηρύσσεται τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και μια εβδομάδα αργότερα χάνει 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα έξι ωρών.

Στο μεσοδιάστημα πλασάρει στην ανθρωπότητα τα σχέδιά του να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή μέσω εμφυτευμάτων ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι βρήκε τη λύση που όλοι ζητούσαν για το πώς θα κατασκευάζονται οι μπαταρίες που θα κινούν τα ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος.

Υπάρχουν ελάχιστες ημέρες μέσα στον χρόνο, στις οποίες ο Έλον Μασκ δεν κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προσελκύσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Και όταν δεν τα καταφέρνει (ή όταν η δημοσιότητα δεν του αποφέρει τον θαυμασμό αλλά τη χλεύη των συνομιλητών του), χάνει ολοκληρωτικά τον έλεγχο και αρχίζει να βρίζει θεούς και δαίμονες στο Τwitter – γεγονός που συνήθως μεταφράζεται και σε κατακόρυφη πτώση των μετοχών των εταιρειών του.

Αν και για τους χιλιάδες θαυμαστές του αποτελεί έναν υπεράνθρωπο, που συνδυάζει τη φιλανθρωπία του Ιησού με το αναγεννησιακό πνεύμα και την εφευρετικότητα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, για τους εχθρούς του είναι ένας υστερικά εγωπαθής, αντιδραστικός, μισάνθρωπος με ιδέες που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.