«Ο Hawking δεν μπορεί να σκουπίσει τον κ**** του»

Όργιο λάσπης και χυδαιότητας χαρακτηρίζει τις τελευταίες ώρες αρκετά ισραηλινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από την απόφαση του διάσημου θεωρητικού φυσικού και συγγραφέα Stephen Hawking να στηρίξει το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ εναντίον του κράτους του Ισραήλ.

Με συνεχή λογοπαίγνια και προκλητικά σχόλια για την κινητική δυσκολία που αντιμετωπίζει ο διάσημος επιστήμονας, εκατοντάδες Ισραηλινοί επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να μειώσουν τη σημασία της απόφασής του.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να σκουπίσει τον κ**** του» έγραφε ένας χρήστης του ιντερνετ ενώ ένας άλλος συμπλήρωνε ότι «ακόμη κατουράει σε σακούλα» – σχόλιο το οποίο συγκέντρωσε αμέσως δεκάδες Like στο Facebook. Σε άλλα forum Ισραηλινοί χρήστες σχολίαζαν ότι η ασθένειά του έχει εκφυλίσει και το μυαλό του.

«Φανταστείτε τι θα έλεγαν αν ήταν μαύρος με προβλήματα κίνησης», σχολίασε νωρίτερα ο Αλί Αμπουνιμάχ της οργάνωσης Electronic Intifada η οποία παρακολουθεί και καταγράφει μηνύματα μίσους στη Μέση Ανατολή.

Στο παρελθόν αρκετοί από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του 20ου και του 21ου αιώνα είχαν καταδικάσει την πολιτική του κράτους του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους. «Θα ήταν η μεγαλύτερη θλίψη μου» είπε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν «να δω τους Σιωνιστές να κάνουν στους Παλαιστίνιους όσα έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους».

Αντίστοιχα ο Πίτερ Χιγκς, ένας από τους ανθρώπους που ανακάλυψαν το σωματίδιο Higgs boson αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Ισραήλ το 2004 όπου του είχε απονεμηθεί ειδικό βραβείο φυσικής.

Το ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε πριν από χρόνια, έχει συγκεντρώσει τη στήριξη εκατοντάδων καλλιτεχνών και βραβευμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο Info-war.gr για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ Catastroika ο Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Σχετικά θέματα:
Καλλιτεχνικός πόλεμος στο ισραηλινό Απαρτχάιντ
Γάζα: Οι τρομοκράτες ξαναχτυπούν
Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ