12χρονη κολωνός Μίχος επιτροπή αλληλεγγύης

Ο εισαγγελέας των φυλακών απαγορεύει στη 12χρονη να επισκέπτεται τη φυλακισμένη μητέρα της

Πηγή: omniatv

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα της 12χρονης – θύματος παιδοβιασμών και εμπορίας ανηλίκου στην υπόθεση Μίχου (Κολωνού) – έχει προφυλακιστεί χωρίς κάποιο ουσιαστικό στοιχείο εναντίον της και παρά όσα η ίδια η 12χρονη αλλά και όλα της αδέρφια υποστηρίζουν, ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού έχει απαγορεύσει στο κορίτσι να επισκέπτεται τη μητέρα της στη φυλακή.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, στην οποία επίσης αναφέρεται ότι η εισαγγελική απαγόρευση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη γνωμοδότηση της διορισμένης από το κράτος παιδοψυχολόγου που παρακολουθεί το θύμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη

Ακόμα μία εκδικητική απόφαση της δήθεν ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά τιμωρητικών για την 12χρονη επιζωσα πρακτικών από το κράτος. Πιο αναλυτικά, ο Εισαγγελέας των φυλακών απαγόρευσε αναρμοδίως στις 17/5 στη 12χρονη και τον αδερφό της να επισκέπτονται τη μητέρα τους στη φυλακή με την αιτιολογία – και αυτή μάλιστα προφορική – ότι πρόκειται για θύτη και άρα το θύμα δεν μπορεί να την επισκέπτεται και ότι, έτσι κι αλλιώς, της έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Μάλιστα, αυτή η απαγόρευση εκδόθηκε παρά τη ρητά αντίθετη εισήγηση της παιδοψυχόλογου – διορισμένης από το κράτος – που ξεκαθάριζε ότι, όχι απλά δεν επιβαρύνει το παιδί το επισκεπτήριο στις φυλακές, αλλά αντίθετα συνίσταται για την καλή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

Άρα, συνοπτικά, ο Εισαγγελέας των φυλακών όχι απλά καταδίκασε ήδη τη μάνα χαρακτηρίζοντας την «θύτη» αλλά πήρε και μία απόφαση που όπως επισημαίνει και η παιδοψυχολόγος της 12χρονης θα επιδεινώσει την ψυχολογική της κατάσταση. Μάλιστα, στις διαμαρτυρίες των δικηγόρων απείλησε ότι θα απαγορεύσει και στα υπόλοιπα παιδιά να επισκέπτονται τη μητέρα τους.

Αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι έρχεται να προστεθεί στις κατά σειρά απορριπτικές αποφάσεις των αιτημάτων αποφυλάκισης της μητέρας ώστε το Κράτος να είναι συνεπές στη στάση του να τιμωρήσει το θύμα και την οικογένειά του που μίλησε, να τους εξουθενώσει και να τους εξοντώσει ψυχολογικά πριν ακόμα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Έτσι κάθε θύμα trafficking θα σκεφτεί και θα ζυγίσει μέσα του την απόφαση να μιλήσει αν μετά τον βασανισμό του από τα κυκλώματα επίκειται ο επανατραυματισμός του αυτή τη φορά από το κράτος και τους επίσημους θεσμούς του.

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης καθιστούμε σαφές προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον περαιτέρω τραυματισμό του παιδιού και ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά του να επισκέπτεται τη μητέρα του με όποιον τρόπο χρειαστεί. Απέναντι σε ένα κρατικό σύστημα που υπερβαίνει τη νομιμότητα που το ίδιο θέτει, που συγκαλύπτει, αν όχι μετέχει στα κυκλώματα trafficking, και τιμωρεί τα θύματα που επιχειρούν να δραπετεύσουν και να μαρτυρήσουν τα βασανιστήρια τους ορθώνουμε τείχος αλληλεγγύης.

Αυτή η απόφαση και κάθε παρόμοια απόφαση θα εκπέσει από την κοινωνία και τον αλληλέγγυο κόσμο που είναι και οι μόνοι που έχουν συνδράμει με κάθε τρόπο στην 12χρονη επιζώσα και την οικογένειά της.

Καμία ανοχή στα κυκλώματα παιδοβιαστων και trafficking

και στο κράτος που τα συγκαλύπτει.

Σπάμε το φόβο.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά,θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

25/5/2023

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ