Ένα σχόλιο του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan αρκούσε για να ρίξει την τιμή του bitcoin στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα

Ο CEO της J.P. Morgan αποκαλεί το bitcoin τη μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας

Στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα βρέθηκε η τιμή του bitcoin, έπειτα από σχόλιο του διευθύνοντα συμβούλου της J.P. Morgan, Jamie Dimon, που χαρακτήρισε το κρυπτονόμισμα «απάτη».

Σε ομιλία του σε συνέδριο ο Jamie Dimon σχολίασε ότι το bitcoin θα ήταν χρήσιμο «αν ήσουν σε μέρη όπως στη Βενεζουέλα, στο Εκουαδόρ ή στη Βόρεια Κορέα, ή αν ήσουν έμπορος ναρκωτικών, δολοφόνος». Συνεχίζοντας είπε ότι πρόκειται για μια φούσκα χειρότερη από τη φούσκα της τουλίπας στην Ολλανδία του 17ου αιώνα, που αργά ή γρήγορα θα σκάσει.

Αμέσως μετά την ομιλία του Dimon η τιμή του bitcoin έπεσε κατά 8%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα. Συνολικά, από την αρχή του μήνα, που είχε ανέβει όσο ποτέ, η τιμή του bitcoin έχει τώρα μειωθεί κατά 21%, πέφτοντας κάτω από τα 4.000 δολάρια.

Αρκετοί βέβαια σχολίασαν ότι τα στελέχη της JP Morgan, που φέρουν τεράστια ευθύνη για την φούσκα στην αμερικανική αγορά ακινήτων, δεν δικαιούνται να ομιλούν για κερδοσκοπικά παιχνίδια. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η JP Morgan είχε καταθέσει το 2013 αίτημα ευρεσιτεχνίας για ένα ανάλογο σύστημα συναλλαγών το οποίο στηριζόταν στην τεχνολογία του bitcoin – συνεπώς είναι ανταγωνιστές στην αγορά.

Αυτό δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα που λέει ότι σήμερα η τιμή του bitcoin καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τις κινήσεις κερδοσκόπων.

Μπορείτε να διαβάσετε για τη λειτουργία του bitcoin εδώ και να ακούστε το αφιέρωμα του Info-War στις οικονομικές φούσκες:

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε το info-war.gr
inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ