κατά τείχη χατηζστεφάνου μαθητές μαθήτριες 1ο γυμνάσιο συκεών

Ο Α. Χατζηστεφάνου «Κατά…τείχη»: Συνομιλία με μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Συκεών

Τη χαρά να μιλήσει με μαθητές και μαθήτριες της δημοσιογραφικής ομάδας «Κατά…τείχη» του 1ου Γυμνασίου Συκεών Θεσσαλονίκης είχε ο Άρης Χατζηστεφάνου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν με θέμα «Ξεκλειδώνοντας μια είδηση, ο ρόλος του δημοσιογράφου στην αναζήτηση της αλήθειας, μηχανισμοί παραπληροφόρησης και δυνατότητες στην ελευθερία της έκφρασης».

Η δημοσιογραφική ομάδα «Κατά…τείχη» λειτουργεί στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών από το 2008, εκδίδοντας αρχικά έντυπη εφημερίδα που από το 2012 λειτουργεί σε ηλεκτρονική μορφή. Στο πρώτο τους φύλλο, το μακρινό 2008, έθεταν και το πλαίσιο λειτουργίας της: «Η εφημερίδα μας η “Κατά… τείχη” στρέφεται ενάντια των τειχών, θέλουμε να είναι έκφραση όλων αυτών που οραματιζόμαστε, θέλουμε να παράγουμε ειδήσεις και να συμβάλουμε στην ενημέρωση και τη δημοκρατία».

Στην εκδήλωση, μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν συμπεράσματα των εργασιών τους με θέμα «O KOΣMOΣ MEΣA AΠO THN ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ OΘONH- EIKONA ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» κι έπειτα έθεσαν ερωτήσεις στον Άρη Χατζηστεφάνου για τον ρόλο του δημοσιογράφου, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και τις διαφορές μεταξύ τους στα κυρίαρχα μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξέφρασαν επίσης απορίες για το φαινόμενο του «victim blaming», τον ρόλο της ΕΣΗΕΑ σε ζητήματα δεοντολογίας στα ΜΜΕ, ενώ έθιξαν και τη δράση φασιστικών ομάδων στα σχολεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των καθηγητριών Ιακωβάκη Λίλια, Μπέντση Ελευθερία και Κουβέλα Ματίνα.

Μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κατά…τείχη» για την εκδήλωση, όπου υπάρχει και πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/?p=2915

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ