Η ΕΣΗΕΑ για την απειλή δολοφονίας συντάκτη του Unfollow

H ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις απειλές εναντίον του συντάκτη του Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.

4 Φεβρουαρίου 2013

Πληθαίνουν επικίνδυνα οι πιέσεις και οι απειλές στους δημοσιογράφους, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Αυτή τη φορά εναντίον του συναδέλφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό «UNFOLLOW» έρευνα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με αποτέλεσμα να δεχθεί σοβαρές απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του.

Το Δ.Σ. δηλώνει προς όσους πιστεύουν ότι με ψευτοπαλικαρισμούς θα εμποδίσουν την κριτική και την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος ας είναι βέβαιοι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ενώσεως διακηρύσσει, για μια ακόμη φορά, την πίστη του στην ελευθεροτυπία, την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών ως ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας.

Καλεί, τέλος, τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Η Πολιτεία οφείλει αμέσως να κινηθεί δραστικά και να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους, πριν είναι αργά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Είχε προηγηθεί μήνυμα του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, το οποίο να σημειωθεί αποσιωπήθηκε από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως συνέβη και με το ρεπορτάζ του Unfollow για τον Μελισσανίδη και τον Λάτση.

«Είναι φανερό ότι η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφική φωνή του UNFOLLOW -όπως και κάθε άλλη με τα ίδια χαρακτηριστικά- ενοχλεί τα συστήματα εξουσίας και διαφθοράς. Ιδίως σε μια σκληρή περίοδο κατά την οποία δυστυχώς σε πολλά από τα επίσημα ΜΜΕ η Ενημέρωση τείνει να αντικατασταθεί πλήρως από την ανοιχτή καθεστωτική προπαγάνδα και τις “δημόσιες σχέσεις” με την πολιτική και οικονομική ελίτ – που πάντοτε επιθυμούν να εκβιάζουν, να φιμώνουν ή να εξαγοράζουν τη δημοσιογραφία.

Η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες μαφιόζικες απειλές είναι η δημοκρατική κοινωνική αντίσταση, η δημοσιότητα των εγκληματικών μεθόδων της διαπλοκής και της διαφθοράς, η έμπρακτη λαϊκή και συναδελφική αλληλεγγύη μας και φυσικά η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Στα καταγγελλόμενα του περιοδικού UNFOLLOW οφείλει αμέσως να τοποθετηθεί η πολιτεία και να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Δημ. Τρίμης

Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ».

Σχετικά θέματα:

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ