Η ομάδα της MyCity-me και το Fab Lab Athens στο πλαίσιο του Athens Video Art Festival οργανώνουν τo Σάββατο 08.06.2013 το μεσημέρι το εργαστήριο “Collaborative Manufacturing – 3d printing”.

Ενισχύοντας την ανοιχτή πρόσβαση στις τεχνολογίες και την συλλογική παραγωγή, το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης όπου καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην τρισδιάστατη εκτύπωση του αντικειμένου τους. Την ίδια μέρα στις 19.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε την εισήγηση της Αρετής Μαρκοπούλου, “Fab Lab and New city economies”.

Η μη-κερδοσκοπική εταιρεία MyCity-me είναι μία όμαδα νέων επαγγελματιών και ερευνητών που φιλοδοξεί να προωθήσει και να στηρίξει την ανάπτυξη «έξυπνων» και βιώσιμων αρχιτεκτονικών και αστικών προτάσεων.

Η ομάδα μέσω των δράσεών της έχει σκοπό να προβάλει τον καινοτόμο, συλλογικό και συμμετοχικό σχεδιασμό με κύριο μέσω τα νέα τεχνολογικά μέσα, προωθώντας νέα οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα πόλεων. Στα πλαίσια της προσπάθειας για την ενίσχυση της συλλογικής έρευνας και της τοπικής παραγωγής προϊόντων και δεδομένων στις πόλεις η MyCity-me είναι ιδρυτικό μέλος του FabLab Athens. Διαβάστε περισσότερα για τις δραστηριότητες της ομάδας MyCity-me πατώντας εδώ.

Workshop: ”Collaborative Manufacturing – 3d printing”

Σάββατο 08.06.2013, ώρα 12:00 – 16:00

Χώρος: Booze cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Είσοδος ελέυθερη | Δωρεάν Συμμετοχή
http://www.athensvideoartfestival.gr/3d-printing/

Conference: ”Fab Lab and New city economies”

Σάββατο 08.06.2013, ώρα 19:00 – 20:00
Χώρος: Booze cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Ακούστε το αφιέρωμα του INFOWAR στην τρισδιάστατη εκτύπωση.