Χοτοβέλι πρέσβης Ισραήλ Βρετανία φοιτητές αποδοκιμασίες

«Ντροπή σου»: Φοιτητές τρέπουν σε φυγή την πρέσβη του Ισραήλ στη Βρετανία

Η πρέσβης του Ισραήλ στη Μεγάλη Βρετανία Τζίπι Χοτοβέλι τράπηκε σε φυγή από εκδήλωση του London School of Economics, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες φοιτητών και ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.

Η ισραηλινή πολιτικός, γνωστή για τις δηλώσεις μίσους που κατά καιρούς εξαπολύει κατά των Παλαιστινίων και των Αράβων, και η οποία έχει θητεύσει μεταξύ άλλων ως υφυπουργός Εξωτερικών του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ως υπουργός Εποικιστικών Θεμάτων, ήταν προσκεκλημένη σε εκδήλωση με τίτλο «Η Οπτική του Ισραήλ: Μια Νέα Εποχή στη Μέση Ανατολή».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Χοτοβέλι ισχυρίστηκε ψευδώς πως «ο IDF [ισραηλινός στρατός] δεν στοχεύει σε αμάχους», εκφράζοντας τη χιλιοειπωμένη δικαιολογία πως για τις εκατοντάδες νεκρών αμάχων από πυρά του Ισραήλ ευθύνονται οι «τρομοκράτες».

Βίντεο από την έξοδό της από το LSE, που δημοσιεύτηκε στο Twitter, τη δείχνει να τρέχει προς το αυτοκίνητο της ασφάλειάς της, ενώ διαδηλωτές την αποδοκιμάζουν.

Η πρόσκληση του LSE προς τη Χοτοβέλι είχε επισύρει έντονη κριτική από την Παλαιστινιακή Κοινότητα του LSE, που σε ανακοίνωσή της είχε δηλώσει «Είμαστε εξοργισμένοι από την πρόσκληση σε μία φιγούρα με ιστορικό αντι-Παλαιστινιακού ρατσισμού και εγκλημάτων πολέμου, όπως και με την έγκριση της εκδήλωσης από την Ένωση Φοιτητών του LSE».

Η Χοτοβέλι είχε συναντήσει αντιδράσεις και όταν διορίστηκε στη θέση της πρέσβεως το 2020. Ηλεκτρονική αίτηση υπογραφών από Βρετανούς Εβραίους δήλωνε τότε πως «η Χοτοβέλι έχει φρικτό ιστορικό ρατσιστικής και εμπρηστικής συμπεριφοράς από όλη της την πολιτική καριέρα. Ως Βρετανοί Εβραίοι είμαστε ξεκάθαροι: Οι αξίες και η πολιτική της Τζίπι Χοτοβέλι δεν έχουν θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ