#NoMoreTrump

#NoMoreTrump – Συλλογή υπογραφών για την επιστολή των Βενεζουελάνων στον ΓΓ του ΟΗΕ

Το 2015, συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια υπογραφές διαμαρτυρίας ενάντια στο διάταγμα που είχε υπογράψει ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, με το οποίο ανακήρυξε τη Βενεζουέλα παγκόσμια απειλή.

Σήμερα, 8 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι καταδικάζουν τον οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας υπογράψει την επίσημη επιστολή που θα παραδοθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Την στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός οξύνει συνεχώς την επίθεση του στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας βάζοντας στο στόχαστρο με το δολοφονικό τους εμπάργκο τον ίδιο τον λαό της, οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμποδίζουν την είσοδο ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα, θέλοντας να επιβάλουν στην χώρα συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για να δικαιολογήσουν ενδεχόμενη επέμβαση τους. Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ, αναγνωρίζει τον εκπρόσωπο του αποτυχημένου δικτάτορα Γουαϊδό, ενώ μέσω του συμβούλου της για θέματα Λατινικής Αμερικής αφήνει να αναπαράγονται σενάρια “ειρηνικής αντικατάστασης” του νόμιμου διπλωματικού σώματος.

H Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καλεί κάθε φίλο της μπολιβαριανής επανάστασης, μα και της ειρήνης και της ανεξαρτησίας των λαών, να συμμετέχει στην διεθνή καμπάνια #NoMoreTrump υπογράφοντας το επίσημο ψήφισμα καταδίκης του αμερικανικού εμπάργκο στον ΟΗΕ. Καλούμε συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες, καλλιτέχνες διανοούμενους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο της χώρας να συμμετάσχει στην καμπάνια, υπογράφοντας και προωθώντας την επιστολή των Βενεζουελάνων στον ΟΗΕ.

Πάνω από 200 υπογραφές από τη χώρας μας, συγκεντρώθηκαν τις πρώτες ημέρες. Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθεί με συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ μπροστά από το κτίριο της νόμιμης αντιπροσωπείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας (Χάριτος 6, Κολωνάκι).

Επιστολή των Βενεζουελανών προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών – #NoMoreTrump

Προς τον Αξιότιμο Δρ. Αντόνιο Γκουτέρες.
Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ:

Όπως σίγουρα γνωρίζετε δεδομένης της αξιότιμης και υψηλής σας ευθύνης, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προβεί μονομερώς, με τη στήριξη φανατισμένων κυβερνήσεων και πολιτικών μειοψηφιών της χώρας μας, σε μία σειρά σχεδιασμένων και επιδέξιων οικονομικών, πολιτικών και ψυχολογικών επιθέσεων κατά του Βενεζουελανικού πληθυσμού με σκοπό να δημιουργήσει «αλλαγή καθεστώτος», που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από το να ρίξει την κυβέρνηση την οποία, ασκούμενοι τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, εκλέξαμε οι βενεζουελάνοι και οι βενεζουελάνες σε ελεύθερες, καθολικές και μυστικές εκλογές, σύμφωνα με τις νομοθεσίες μας και ασκώντας την αυτοδιάθεσή μας σαν χώρα.

Ξεκινώντας τις επιθέσεις το 2015, υπό τη διακυβέρνηση Ομπάμα, με την έκδοση του επονείδιστου Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο, η χώρα μας, ο λαός μας, εκπροσωπεί «μία ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ, όντας η πιο επικίνδυνη στρατιωτική δύναμη που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Η ίδια χώρα που μόνο σε εβδομήντα χρόνια έχει ξεκινήσει ανά τον κόσμο, πάνω από 201 συμβατικούς πολέμους, χωρίς να αναφερόμαστε σε συγκρούσεις που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του λεγόμενου υβριδικού πολέμου ή χαμηλής έντασης. Από τότε, έχει νομιμοποιηθεί και προορίζεται να νομιμοποιηθεί ανά τον κόσμο, η πολιορκία και η καταστροφή της δικής μας Χώρας Κράτους. Αυτές οι επιθέσεις έχουν επιδεινωθεί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από την εκλογή του κυρίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει αυξήσει την χρηματοοικονομική επιθετικότητα για να πνίξει το Βενεζουελάνικο Κράτος και να σκοτώσει από την πείνα τον πληθυσμό. Όλα αυτά, στο φως της ημέρας και μπροστά σε αυτό το αξιότιμο ίδρυμα του οποίου ο σκοπός είναι να εμποδίσει την επιστροφή του πολέμου, ακoλουθώντας με ακρίβεια το διεθνές δίκαιο. Τις τελευταίες ώρες, ο πρόεδρος Τραμπ έχει επισημοποιήσει τη λεηλασία των εθνικών περιουσιακών στοιχείων και απειλεί χώρες εταίρους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι συνέπειες αυτής της εγκληματικής πράξης φτάνουν, όπως προτίθετο, σε βίαια και απάνθρωπα όρια, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και βασικά εισαγόμενα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών θεραπειών έκτακτης ανάγκης και ουσιαστικών αποθεμάτων για τη συλλογική εργασία. Κανείς δε διαφεύγει από την εμβέλειά του.

Όλοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, υποστηρικτές της κυβέρνησης και αντίπαλοι, είμαστε όλοι θύματα αυτής της σοβαρής επίθεσης, σε αντίθεση με το νομικό σύστημα που διέπει τα Ηνωμένα Έθνη και τις στοιχειώδεις αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Kαθ’ όλη την ιστορία μας, καμία κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έστειλε ποτέ τις ένοπλες δυνάμεις της για να επιτεθεί, σε κανέναν, εκτός από την απελευθέρωση των αδελφών χωρών από την πρώτη αποικιοκρατική εισβολή. Όπως εξέφρασε ο Απελευθερωτής μας στον βορειοαμερικανό διπλωματικό εκπρόσωπο, Μπατίστ Ιρβίν: «Δεν θα επιτρέψω ούτε να προσβληθούν ούτε να περιφρονηθούν η Κυβέρνηση και τα δικαιώματα της Βενεζουέλας. Η υπεράσπισή τους κατά της Ισπανίας έχει εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας και ό,τι απομένει, αγωνιά αν αξίζει να έχει την ίδια μοίρα. Είναι το ίδιο για τη Βενεζουέλα να πολεμάει κατά της Ισπανίας ή ολόκληρου του κόσμου, αν αυτός την προσβάλλει…».

Πιστεύουμε στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Ποτέ μας δεν έχουμε υπάρξει, ούτε είμαστε, ούτε θα είμαστε, απειλή για κανέναν λαό του κόσμου, ούτε σκοπεύουμε να εξουσιάσουμε ή να εκμεταλλευτούμε κανέναν. Αντιθέτως, κατοικούν ανάμεσά μας, χιλιάδες αδέλφια από όλα τα μέρη της Αμερικής και του κόσμου και αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού μας.

Δεν πιστεύουμε ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκδώσει διάταγμα στις κυβερνήσεις του για να εισβάλει και να επιτεθεί σε άλλα έθνη. Παρόλα αυτά, το έχουν κάνει και το κάνουν στο όνομα ενός Προφανούς Πεπρωμένου εκπροσωπώντας, όπως είχε προβλέψει ο Σιμόν Μπολίβαρ, την πραγματική απειλή για την Αμερική μας, που τα τελευταία 150 χρόνια την έχουν μαστίσει οι δικτατορίες και η μιζέρια στο όνομα της ελευθερίας.

Έτσι, Αξιότιμε Δρ. Γκουτέρες, απευθυνόμαστε σε εσάς ώστε, ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, όχι μόνο να υψώσετε τη φωνή σας ενόψει μίας τέτοιας άθλιας και άδικης επιθετικότητας αλλά και να ζητήσουμε να προστατευθεί η Βενεζουέλα από αυτό το ασυνήθιστο έγκλημα, ώστε να μην υποκύψουν η διεθνής τάξη και οι διεθνείς νομοθεσίες που έχουν κρατήσει την ανθρωπότητα από μία παγκόσμια σύγκρουση. Για το λόγο αυτό ζητάμε ως χώρα μέλος, το Σύστημα τον Ηνωμένων Εθνών να απαιτήσει την παύση αυτής της βάναυσης επιθετικότητας εναντίον της Βενεζουέλας και να ενεργοποιήσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς για την προστασία του λαού της Βενεζουέλας και να εγγυηθεί το πλήρες δικαίωμα όλων των κατοίκων της Πατρίδας μας στην ανθρώπινη ανάπτυξη και την πλήρη διαβίωση.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ