γεραπετρίτης σταθμαρχείο λάρισα τέμπη δυστύχημα κόντρα πλακέ τηλεδιοίκηση

Προκλητικός Γεραπετρίτης στο σταθμαρχείο Λάρισας

(ΔΙΟΡΘΩΣΗ [13:50]: Οι αναφορές σε «κόντρα πλακέ» ήταν λανθασμένες και έγιναν με βάσει φωτογραφίες από το συμβάν. Στην πραγματικότητα τα πάνελ μπροστά στα οποία φωτογραφήθηκε ο υπουργός Επικρατείας ήταν όντως οθόνες, παρά το γεγονός ότι η υπερτοπική τηλεδιοίκηση δεν είναι ακόμα λειτουργική. Ζητάμε συγγνώμη για την παρανόηση)

Με νεύρα προς τους δημοσιογράφους επιχείρησε ο υπερυπουργός (υπουργός Επικρατείας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών μετά την παραίτηση Κων. Αχ. Καραμανλή) Γιώργος Γεραπετρίτης να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα για την κατάσταση στο σταθμαρχείο Λάρισας και τη δυνατότητα των υπαλλήλων να ελέγχουν την πορεία των τραίνων.

Σε ένα «σόου» που θύμισε έντονα την εξίσου αποτυχημένη προσπάθεια του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου λίγες μέρες έπειτα από το δυστύχημα, ο Γεραπετρίτης ουσιαστικά επανέλαβε τα ίδια με τον Παπαδόπουλο, βαφτίζοντας «τηλεδιοίκηση» τον τοπικό πίνακα ελέγχου του σταθμαρχείου. Σε αντίθεση, βέβαια, με τον υφυπουργό, ο υπερυπουργός Γεραπετρίτης δεν σιώπησε στις εύλογες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά αντέδρασε με νεύρα.

Κουνώντας το χέρι και με εμφανή εκνευρισμό, διέκοψε την ερώτηση δημοσιογράφου («το ανθρώπινο αυτό λάθος θα μπορούσε να διορθωθεί αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση που έχει πάψει να λειτουργεί από το 2019;») και είπε: «Τηλεδιοίκηση είναι αυτό κύριε, είναι τοπική τηλεδιοίκηση. Τηλεδιοίκηση σημαίνει δύο πράγματα, δεν μπορώ να το ξαναπώ, σημαίνει δυνατότητα αυτόματης χάραξης και σημαίνει ότι είναι δυνατό να δεις πάνω στον πίνακα την τροχιά του τρένου. Βεβαίως αυτό είναι ένα τοπικό σύστημα μικρής εμβέλειας, που είναι τα 8 περίπου χιλιόμετρα. Τώρα θα πάμε στο υπερτοπικό το οποίο θα το δούμε».

Αυτό που έκανε ο Γεραπετρίτης ήταν στην ουσία ένα γελοίο και ντροπιαστικό σόου, στο οποίο οποιοσδήποτε άνθρωπος με ίχνος τσίπας θα αρνούνταν να συμμετάσχει. Έρχεται δε σε πλήρη αντίθεση με την πολυσέλιδη έκθεση της από τον ίδιο διορισμένης επιτροπής διερεύνησης, που δηλώνει ξεκάθαρα ότι τη μοιραία νύχτα δεν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή του «ανθρώπινου λάθους».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ