εργάτης Cosco Πειραιάς λιμάνι εργατικό ατύχημα απεργία

Νεκρός εργάτης στο κάτεργο της Cosco – Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Πηγή: ΠΡΙΝ

Φρικτό θάνατο στις εγκαταστάσεις της Cosco, στο Κερατσίνι, βρήκε 45χρονος εργάτης το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 902.gr, ο 45χρονος εργάτης σκοτώθηκε όταν εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του η γερανογέφυρα και να τον κόψει στη μέση.

Οι εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησαν άμεσα σε συνέλευση στην πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Απεργία από το ΕΝΕΔΕΠ

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα» χαρακτηρίζει τον τραγικό θάνατο του 45χρονου εργάτη το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, προκηρύσσοντας απεργία μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα , έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. 

Δεν είναι η “κακιά” στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε “νέους εργάτες” να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση. Είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών από την εργοδοσία μπροστά στις ανανεώσεις των συμβάσεων, να μην υπολογίζεται κούραση, ασθένειες, να “φοβόμαστε” να πούμε όχι. Είναι αποτέλεσμα να θυσιάζονται ζωές για τα κέρδη της COSCO.

Φθάνει πια. Ο θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη θα είναι ο τελευταίος.
Τώρα να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:
-6ωρες ποστες
-Κατάργηση των κόντρα βαρδιών
-Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε περα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας
-Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.
Τώρα όλοι στην απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη πύλη από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ