Φωτογραφίες Γουαϊδό με ναρκέμπορους

Νέες φωτογραφίες και βίντεο του Γουαϊδό με ναρκέμπορους

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας της Βενεζουέλας Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό και τις σχέσεις του με τους «Λος Ραστρόχος», παραστρατιωτική οργάνωση ναρκεμπόρων που δρα στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας. Ο εισαγγελέας είπε ότι νέες φωτογραφίες που δείχνουν τον Γουαϊδό με ηγέτες των ναρκεμπόρων θα συμπεριληφθούν στην έρευνα που διεξάγει το γραφείο του.

Νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ επιβεβαίωσε πως το ταξίδι του Γουαϊδό από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία στις 22 Φεβρουαρίου, ήταν μια «επιχείρηση διάσωσης οργανωμένη από τους ναρκέμπορους που του προσέφεραν ασφάλεια».

Ο βουλευτής, που είχε παράνομα αυτοανακηρυχθεί «προσωρινός πρόεδρος» της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο, κατευθυνόταν προς την Κολομβιανή πόλη Κουκουτά για να παρευρεθεί στη συναυλία «Venezuela Live Aid».

Ο Σαάμπ μίλησε για τις εικόνες που αποκαλύφθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη ημέρα, όπου ο Γουαϊδό συνοδεύεται από τον Τζόναθαν Ορλάνδο Ζαμπράνο Γκαρσία, με το ψευδώνυμο «Φτωχό Αφεντικό» (Patron Pobre), ένα άλλο μέλος της δεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης. Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Γουαϊδό και τον Ζαμπράνο Γκαρσία να αγκαλιάζονται, και άλλες δείχνουν τον ναρκέμπορο στη θέση του οδηγού ενός αμαξιού στο οποίο βρίσκεται ο Γουαϊδό.


Ο Βενεζουελάνος εισαγγελέας μίλησε και για τον Τζον Χάιρο Ντουράν, γνωστό ως «Ο Μικρότερος» (El Menor), επίσης μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης, που εμφανίζεται δίπλα στον Γουαϊδό σε μία από τις εικόνες. Η οργάνωσή του προσπάθησε να τον σκοτώσει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά απέτυχε και σκότωσε αντ’ αυτού τέσσερις συγγενείς του.

Πηγή: telesur

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ