Ελαιώνα ΜΑΤ μετανάστες έγκυες γυναίκες αλληλέγγυοι
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στο camp του Ελαιώνα, με δυο παιδιά να τρέχουν τρομαγμένα να ξεφύγουν.

Νέα επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. σε μετανάστες και αλληλέγγυους στον Ελαιώνα

Νέα επίθεση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον μεταναστών και αλληλέγγυων που διαμαρτύρονταν ενάντια στη βίαιη εκκένωση του camp του Ελαιώνα, η οποία ξεκίνησε εχθές.

Σύμφωνα με καταγγελίες της οργάνωσης Solidarity with migrants, η αστυνομία χτυπούσε αδιάκριτα έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά στην προσπάθειά της να εισέλθει με τη βία στο camp, ενώ προσήγαγε και επτά άτομα, αλληλέγγυους με τους μετανάστες.

Στο camp παραμένουν εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται τη μεταφορά τους, εκτός κι αν τους δοθούν εχέγγυα αξιοπρεπούς στέγασης μέσα στην πόλη. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και του Δήμου Αθηναίων είναι η μεταφορά τους σε camp εκτός αστικού ιστού, με τις ίδιες ή και χειρότερες συνθήκες διαβίωσης αλλά μακριά από τα μάτια των ψηφοφόρων.

Ο υπουργός Ν. Μηταράκης προσπάθησε προκλητικά να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη στους μετανάστες, αλλά και τη δίκαιη αντίδραση των ίδιων των μεταναστών, κάνοντας λόγο για «επιθέσεις σε προσωπικό του υπουργείου Μετανάστευσης» με αφορμή ένα βίντεο τριών δευτερολέπτων όπου φαίνεται ένας μετανάστης να πετά μία πέτρα σε όχημα, κάπου, κάποτε.

Η αστυνομία έχει ουσιαστικά απαγορεύσει με την απειλή σύλληψης τη βοήθεια στους μετανάστες, με τη Solidarity with migrants να αναφέρει πως στο camp υπάρχουν γυναίκες που σύρθηκαν στο έδαφος από τους αστυνομικούς και χρειάζονται βοήθεια.

Διαδήλωση διοργανώνεται για τις 19:00 σήμερα στο Μοναστηράκι, ενάντια στην πολιτική του ελληνικού κράτους εναντίον μεταναστών και προσφύγων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ